A Zalából kiszivattyúzott vízzel öntözte az indiai kendertöveket

Indiai kendert nevelt ismeretlen tettes Zalaszentlászló térségében. A marihuána alapanyagául szolgáló növényekre - információnk szerint egy lovas figyelt fel.

MTI

 A Zala-part elhagyott szakaszán túrázó férfinak a folyóból kivezető tömlő lett gyanús. Az aggregátor működtette búvárszivattyúra erősített csövet követve, pár száz méterre a felhagyott kavicsbánya közelében egy tisztáson bukkant rá a több tucat növényre. Öntözésükhöz két kádba gyűjtötte a vizet az ismeretlen termesztő.

A rendőrség nyomozást indított az ismeretlen tettes kézre kerítésére, ezt a tényt a főkapitányság sajtószóvivője megerősítette, egyebeket azonban a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölt.

A környékbeliekben él a gyanú, hogy nem helybeli lehet a termelő, sőt, a mezőgazdasághoz se nagyon érthet. Erre utal, hogy nagyáruházban kapható fa rudakkal karózta a növényeket, amelyek pár hét múlva hoztak volna virágot, azaz fordultak volna drogosok számára termőre. Úgy értesültünk, hogy a helyszínelés után pár nappal az aggregátor és a szivattyú eltűnt, a növényeket pedig kihúzkodták, letördelték.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!