Elviselhetetlen a zaj az M7-es mellett, a türelem pedig egyre fogy

Hiába követelik az M7-es autópálya Nagykanizsa-Palin szakasza mellett élők, hogy épüljön zajvédő fal otthonaik és a sztráda között. Bicsák Miklós az új kormánytól vár segítséget.

zaol.hu


Mint arról lapunk már többször is beszámolt: az autópálya szomszédságában lakók már több alkalommal jelezték - képviselőjükön keresztül is - az illetékeseknek, hogy zavarja nyugalmukat az áthaladó forgalom.

-  Itt a nyár, a kánikula, a hőség miatt nyitva kell hagyni éjszakára is az ablakokat, ezért a probléma újra napirendre került – magyarázta Bicsák Miklós. - A beszűrődő  zaj miatt lehetetlen aludni, ami természetesen, irritálja a lakókat. Annál is inkább, mert lakó-pihenő övezetről van szó. Sokan éppen ezért vásároltak itt építési telket annak idején.

Bicsák Miklós elmondta: mivel kérésük eddig nem talált meghallgatásra, a lakosság egyre türelmetlenebb. Ha nem lesz előrelépés az ügyben, szeptember közepén demonstrációt terveznek. A képviselő  most Cseresnyés Péter alpolgármester, országgyűlési képviselő t kéri: járjon közbe az új kormánynál, hogy megvalósuljon a hozzávető leg 7-800 méternyi, 28 millió forintos beruházás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!