Cserfő night: jazz a szabad ég alatt

Csütörtökön, pénteken és szombaton is benépesült a cserfői hegy, ahol ismét jazzmuzsika fedte el a tücskök ciripelését.

Sámel József

Tiborcz Iván cserfői birtokán már csütörtök este emelkedett volt a hangulat, az idei Jazzland első napján ugyanis kanizsai vagy a városból elszármazott zenészek muzsikáltak. A felújított színpad tökéletesen bírta a gyűrődést, s ezt azért is fontos megjegyezni, mert korábban  ahogy azt a főszervező megsúgta  tartani lehetett attól, hogy a zongora alatt beszakadnak a deszkák. Persze egy ilyen baleset sem tudta volna kedvét szegni a zenészeknek és a közönségnek, a lazaság és a jókedv ugyanis az egész programot áthatotta.

- Az idén már 15. alkalommal rendeztük meg a Jazzlandet, s valamelyest visszta is tértünk a gyökerekhez, hiszen a korábbi évekkel ellentétben ingyenes volt a rendezvény  - vázolta a legfontosabb változásokat Tiborcz Iván. - Ehhez persze rengeteg támogatóra és segítségre volt szükség, de végül sikerült, hogy a pénz senkit se tartson a kapun kívül.

Pénteken a Párizsban élő Mózes Tamara ütötte le az első hangot a zongorán, sőt a fiatal lány olyan egyszemélyes műsort adott, hogy az a jazzkedvelő közönség elismerését is kiváltotta. A taps a nemzetközinek számító Spring Quartet koncertjén sem maradhatott el, a mainstream jazzt játszó bandában egyébként a kanizsai Farkas Norbert bőgőzött.

Szombaton este már valóban nagy volt az érdeklődés, aki nem érkezett időben, annak bizony csak állóhely maradt.
A Horvátországból, pontosan Kaproncáról érkezett Praline & Fast Food Quartett műsora üde színfoltot hozott, a klasszikus jazzstandardek mellett, ugyanis ismert slégerek is terítékre kerültek, utóbbiakat ráadásul 6 fiatal énekesnő tolmácsolta. A záró nap csúcspontja Soma volt, aki már tavaly is vendége volt a Jazzlandnek.

- Nekem abszolút bejön ez a fíling, személyes hangvételű az egész fesztivál, ilyen bizony kevés van az országban - mondta Soma, aki koncertje előtt egy spirituális stand up-ot is levezényelt. Megtanította a közönséget arra, hogy hogyan érezzék jól magukat. Bejött...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!