Duplájára nőtt a forgalom a letenyei határátkelőnél hétvégén

Egy hét alatt csaknem a duplájára nőtt Letenyén a Horvátországba utazók száma a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint.

Horváth A. Attila

Magyarországról Horvátország irányába összesen csaknem 37 ezren lépték át a határt személygépkocsival vagy autóbusszal a múlt hét végén, három nap alatt. Csak szombaton többen indultak Horvátországba, mint az előző hét végén három nap alatt összesen; akkor mintegy 19 ezer utast regisztráltak pénteken, szombaton és vasárnap.    
   
A rendőrségi statisztikák szerint a magyar-horvát határon kilépők száma az utóbbi hetekben ugrásszerűen nőtt, két héttel korábban a mostani forgalomnak alig a harmadát, csak mintegy 12 ezer utast regisztráltak.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályához tartozó horvát-magyar határszakaszon az elmúlt héten a határrendészek két orosz állampolgárt érvényes vízum hiánya miatt, öt horvát állampolgárt pedig beutazási és tartózkodási tilalom hatálya miatt irányítottak vissza a letenyei határátkelőnél.


A hét végén 300 ezer turista érkezett a horvát tengerpartra


Elégedettek a szezonkezdettel a horvát üdülőhelyeken, az elmúlt hét végén mintegy 300 ezer turista látogatott a tengerpartra. Horvát sajtóbeszámolók szerint szombat óta jelentősen megnőtt a repülőterek, kompkikötők és autóbusz-pályaudvarok forgalma, köszönhetően az első igazi nyári hétvégének. Becslések szerint az Adriára érkezett mintegy 300 ezer vendég túlnyomó többsége külföldi, a hazaiak aránya nagyjából 10 százalékot tesz ki - írta a Slobodna Dalmacija napilap internetes kiadása. A szálláshelyek tulajdonosai a tavalyihoz képest elégedettek a mostani, még előszezonnak számító időszak eredményével, amit az is segíthet, hogy ilyenkor még nagyjából 15 százalékkal olcsóbbak az árak, mint a főszezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!