Dolce vita a medencében! Megnyitotta kapuit az Aquacity

Várakozáson felüli látogatottsággal kezdte meg a nyári szezont a megyeszékhelyi Aquacity; nem csak az időjárás volt kegyes a hét végén, a nyitás alkalmából programok is várták a vendégeket.

Horváth A. Attila

- Szombaton 2000-nél több, vasárnap pedig körülbelül 1200 látogatót fogadtunk, ezek a számok jóval magasabbak a korábbi évek adatainál. Annak pedig különösen örülünk, hogy sok az egerszegi vendég; ezt jelzik a kedvezménnyel értékesített jegyek - mondta el érdeklődésünkre Pál Petra, az Aquacity marketingvezetője.

Szombaton egész nap programokkal várták a vendégeket, ügyességi vetélkedőre, ugróbajnokságra nevezhettek az aktív kikapcsolódás hívei, később kötélugró- és zsonglőrműsor szórakoztatott, majd a Kriszti és a Magyarucca zenélt. A vasárnapra meghirdetett sárkányeregetés ugyanakkor szél és érdeklődés hiányában elmaradt, bár a kánikulában nem csoda, hogy a medencék vonzóbb alternatívát kínáltak.


Mint megtudtuk, a következő szombaton retro-napnak ad otthont az egerszegi vízi élménypark, a fellépő zenészek az elmúlt évtizedek dallamait idézik majd, az azt követő hétvégén pedig a Gála Társastáncklub Egyesület szervez családi napot főzéssel, táncbemutatókkal.

A szezonkezdetre egyébként elkészült az Aquacity játszótere, emellett helyükre kerültek az árnyékoló pergolák, és új burkolatot kapott a strandmedence. A korábban megígért új attrakciót, a vízen járás élményét kínáló gömböcöt várhatóan még ebben a hónapban kipróbálhatják a vendégek - jelezte végül a marketingvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!