Több százan mozogtak megyeszerte a Kihívás napján

Alibánfán pontban 0 órakor bemelegítő tornával kezdtek a korán kelők, majd fáklyás futás következett. szerdán. Délelőtt finom étkek készültek, s ehhez bizony több mint húsz perc kellett - a krumplipucoláshoz - ez is egyfajta mozgás volt.

Horváth László

Közben megkezdődött az „Ország táncol” című rendezvény is, melyet az alibánfaiak a helyi faluház nagytermében követhettek – táncolhattak – végig. Az országban, 92.410-en táncoltak egyidőben. Délután a zalaszentiváni alsó tagozatos iskolások látogattak el az alibánfai focipályához. Makkarénával kezdtek, majd röplabdáztak, rollereztek, petánqoztak és 1-0 arányban megverték az alibánfai focicsapatot (kispályán, az iskolások 28-an az ifisták 5-e voltak).


Aki akarta az íjászatot is kipróbálhatta. Az elfáradt gyerekeket a szervezők paprikás krumplival, és üdítővel kínálták. A legkisebbek után az éltesebb-korosztály képviseltette magát, közös tornát rendeztek a községben élő nyugdíjasok számára. Aki kérte, azt szakavatott gyógymasszőr vette kezelésbe Estefelé tábortűz zárta a vidám napot, mely a szervezők kreativitásának és az önzetlen adományoknak köszönhetően igen sikeresen zárult.


Orbányosfán sem volt hiány a jókedvben, mókában és kacagásban. Kerékpározás, asztalitenisz, fűkaszálás, súlyemelés, játékos sorverseny, bekötött szemmel való étkez(tet)és szerepelt a Kihívás Napi kínálatban.

Alsónemesapátiban délután egy órára várták a sportpályához és a kultúrházhoz a mozogni vágyókat. Labdarúgás, séta, kosárlabda és még sok-sok sportolási lehetőség kínálkozott. A CKÖ egy-egy szelet csokoládéval jutalmazta meg a tizenöt percet lemozgó gyermekeket, míg az önkormányzat fagylalttal kedveskedett a jelenlévő kicsiknek-nagyoknak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!