Több mint 4 milliárdból javulhat az ivóvízminőség Zalában

A Zalavíz Zrt. több mint 4 milliárd forintos beruházása révén javulhat az ivóvízminőség Zalaegerszegen. A program a következő 50 évre biztosítaná az egészséges csapvizet Zalaegerszegen és a környező 13 településen.

zaol.hu

A programról, melyet  85 százalékban uniós támogatású fejlesztést pályázati forrásból szeretnék megvalósítani dr. Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója  zegtv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy azt szeretnénk,  ha a jövőben is egészséges ivóvizet tudnának szolgáltatni, nem csak Zalaegerszegen, hanem a teljes ellátási területünkön.

A vezető leszögezte, jelenleg is egészséges ivóvizet szolgáltatnak. A vas, a mangán és az arzéntartalom az ellátási terület minden részén a határértéken, vagy alatta mozog. Az uniós hozzájárulással új tisztító technológiák alkalmazásával hosszútávon biztosítani tudják majd a határérték felett káros összetevők kiszűrését.

A projekt megvalósításának érdekében a Zalavíz Zrt. pályázatot nyújt be június 7-ig, s pozitív elbírálás esetén a Környezetvédelmi és a Vízügyi Minisztérium is támogatja a fejlesztést.

További részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!