Hévíz napja: nagykorúvá vált a kisváros

Sokrétű és vidám majálisi programok mellett vasárnap a település várossá avatás 18. évfordulóját ünnepelték Hévízen.

Sámel József

A Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius és Kiss László esperes által celebrált szentmisét követően a polgármesteri hivatalban ünnepi képviselő-testületi ülésre került sor, melyen elsőként dr. Festetics György herceg díszpolgár szólt a jelenlévőkhöz, felidézve a város elmúlt lét évtizedes fejlődését.

- Az eredményeknek köszönhetően Hévíz bizakodva tekinthet a jövőbe, s tovább növelheti európai és világhírnevét – fogalmazott.

Vértes Árpád polgármester ugyancsak az elmúlt 18 évet tekintette át beszédében, hangsúlyozva: Hévíz minden tekintetben méltóvá vált a városi rangra. A nagyszabású fejlesztéseket folytatják, s szeretnék elérni, hogy a tófürdő tulajdonjogának 51 százalékával rendelkezzen a város.
    
Az ünnepségen adták át a város által alapított díjakat, kitüntetéseket.

Posztumusz díszpolgári címet kapott Tolnai Gróf I. Festetics György, a hévízi tó gyógyhatásának felfedezése és ismertté tétele miatt. Az elismerést leszármazottja, dr. Festetics György herceg vette át.

Pro Urbe Hévíz kitüntetésben részesült dr. Gyarmati József, a gyógyfürdőkórház főorvosa.

Pro Cultura Hévíz díjat vehetett át Ambrus Sándor, a polgárőr egyesület alelnöke, Bereczkyné Koronkai Anna, a polgármesteri hivatal osztályvezetője, Elekes Lívia, a Bibó-gimnázium pedagógusa, Németh József, az Aquamarin Hotel igazgatója, Partics Andrea, a helyi televízió ügyvezetője, Peresztegi Zsolt, a Festetics művelődési központ munkatársa, Simonné Gál Gyöngyi, az Illyés általános iskola igazgató-helyettese és Vági Ferencné, a Teréz Anya idősek otthona vezetője.

Czikliné Babos Ilona, az Illyés iskola tanítónője, Fábsicsné Nagy Erika, a Brunszvik óvoda pedagógusa, Koponics Ferencné főszakács, valamint dr. Puskásné Horváth Mária, a polgármesteri hivatal aljegyzője Hévíz Város Közszolgálatáért díjban részesült.

Az Év Rendőre kitüntetést Kun Gábor főhadnagynak adták át.

Oklevelet és tárgyjutalmat kapott Henczi Gézáné, Lajkó Erzsébet, Fonnyadt József, Németh Nándor és Takács János.

Országos polgárőri elismerésben részesült Kecskés Annamária és Ambrus Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!