"Gáz van": melegvíz nélkül maradt a Gyémántház

Az E.ON elzárta a gázcsapot, s a zalaegerszegi városközpontban levő Gyémántházban szerda délutántól nincs fűtés, illetve melegvíz.

Hajdu Péter

A fűtés elmaradása szerencsére ma már nem okozhat nagy problémát, viszont melegvíz sincs. A házban lakók közül többen már villanybojlert szereltettek fel, vagy a konyhában melegítenek fürdővizet. A ház egy lakója értesítette pénteken a szerdán történtekről szerkesztőségünket.

Mint megtudtuk, a gázcsap elzárásának az épületet  minden lakóval, bérlővel külön szerződés keretében  fűtéssel, melegvízzel és klímaszolgáltatással ellátó Egerszegi Energia Központ Kft. közüzemi tartozása volt az oka. A cég látta el az említett szolgáltatásokkal a felszámolás alatt levő Balaton Hotelt és az épületegyüttesben levő termálfürdőt is. A Gyémántháznak nincs külön kazánja, kéménye, illetve gázcsatlakozási pontja. Megpróbáltuk elérni a kft. ügyvezetőjét - információnk szerint nekik is tartoznak -, de nem sikerült. Így az E.ON.hoz fordultunk.

Érdeklődésünkre a gázszolgáltatónál megerősítették a hírt. Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője elmondta, tavaly májusban már felvették a kapcsolatot az Egerszegi Energia Központ Kft.-vel, egy részletfizetési megállapodás keretében történő teljesítés érdekében, de ebből nem lett semmi. A tartozás összegét azonban nem közölték az E.ON-nál.

Érdeklődésünkre, hogy mi a helyzet a házban, Csákánné Scheller Judit, a Gyémántház társasházkezelője elmondta, a gáz kikapcsolása után azonnal megkezdték a munkát a megoldás érdekében. Az egyetlen kiútnak az látszik, ha az épületbe saját gázkazánt szereltetnek. Az erről szóló költségbecslést lakógyűlésen ismertetik hamarosan.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!