Öbölbeli vízi séták várják a húsvétozókat a Balatonon

Keszthelyen hagyományosan a húsvéti ünnepekkel indul a sétahajózási idény. A Balatoni Hajózási Rt. szombaton a 164. szezonját kezdte meg azzal, hogy a Csobánc nosztalgia motoros felszedte a horgony.

Horányi Árpád

A jeles esemény alkalmával az üzemeletetők optimista hangon szólva tekintettek a nyár elé.

- A tavalyi forgalmunk: a menetrendszerű  járatokon félmillión is jóval felüli utassal, a séta- és rendezvényhajók közel 150 ezres vendéggel, a szolgáltatásaink iránti megtisztelő igényt mutatta - fogalmazott a hajózási társaság képviseletében Mártonné Hajduk Villő és Várnainé Soós Andrea. - Reméljük, hogy a balatoni nyaralást választók idén sem hagyják ki azokat az élményeket, amiket a hajózás kínál. Hiszen a vízi utak páratlan látványt, a táj szépségeinek panorámás élvezetét nyújtják.


A Bahart nosztalgiaflottájának Csobánc nevű motorosa történelmi emlékű sétahajó, egy kis időutazást is átélhetnek a fedélzetére szállók. Kabinja falán réztábla jelez két ünnepi dátumot is: építésének 1927-es évszámát, s a Keszthelyen ünnepelt 80. születésnapot.

A hajókikötői móló szombat délelőtt a természet lassú  ébredésére emlékeztetően kezdett benépesülni. Az utasok választékkal találkozhattak: a Csobánc mellett a Juditta vitorláshajó is utasokra várt.


Két hajózási társaság partneri együttműködéséről ejtettek szót az üzemeletetők.
-  Kölcsönösen történik a jegyek értékesítése is, nem egymás elől akarjuk mi elvenni a vendégeket - mondta a Bódis Testvérek képviseletében dr. Bódis István. - A Bahart-tal együtt az a közös szándékunk, hogy mind több turistát tudjunk megnyerni a  hajózásnak. Az itt megforduló vendégszám sokkal nagyobb, mint a hajóink kapacitása, már csak ezért sem helytálló dolog konkurenciáról beszélni. A hangsúly összefogva a választékbővítésre, a turisztikai igények minőségi kiszolgálására tesszük.

A zalai Balaton-parti kikötők a menetrendszerű forgalomba csak később kapcsolódnak be, a húsvétozóknak az öbölbeli sétahajózásokat kínálják.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!