Dagadtak a muszklik - Erős Emberek Versenye Zalakaroson

Több tonnányi súlyt mozgattak meg szombaton a zalakarosi főtér közelében azok a legények, akik Győrt, illetve a dél-zalai fürdővárost képviselték az Erős Emberek Versenyén.

Sámel József

A két öt fős csapat most először mérkőzött meg egymással, a győriek trénere, Darázs Ádám (közép-európa legerősebb embere, többszörös magyar bajnok) ugyanis évek óta szoros barátságot ápol a zalakarosiak csapatkapitányával, Ihász Zoltánnal.

- Örömmel fogadtuk el a karosiak meghívását, hiszen tudjuk, hogy az itteni csapat felkészült, kemény srácokból áll - árulta el Darázs Ádám, aki egyébként a közelmúltban tért haza Amerikából, ahol 50  versenyző gyűlt össze a világ minden részéről, hogy eldöntsék, ki a legerősebb ember.

Nos, akik látták a szombati versenyt, tudják, hogy miért népszerű ez a sport, a súlyokkal való küzdelem ugyanis roppant látványosra sikeredett.

 - Elsőként  úgynevezett apollónyomás végzünk - magyarázta Ihász Zoltán. - Egy vasrúd két végére egy-egy kerék kerül, ezt kell minél többször kinyomni. A koffercipelés szintén a standard versenyszámok közé tartozik, két, egyenként száz kilós betonkofferrel kell minél gyorsabban megtenni 40 métert. A harmadik szám egy 280 kilós traktorkerék forgatása lesz, végül pedig egy autót kell megemelni, s tartani a lehető leghosszabb ideig.

Mint az a verseny során kiderül: a karosi és a győri fiatalok között is akadtak ígéretes tehetségek, volt olyan srác, aki szinte szaladt a két száz kilós kofferrel, s a hatalmas traktorkereket is úgy forgatták egyesek, mintha biciklikülsőt dobáltak volna.

- A jövőben szeretnénk egyesületet alapítani, s egy  ütőképes zalai csapatot verbuválni - említette Ihász Zoltán, aki szerint a folyamatos edzésekkel egyre jobbak lehetnek. A tegnapihoz hasonló csapat- és egyéni verseny pedig a rutin megszerzésében segítheti a zalai erős embereket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!