A szavazáskor nézte ki a zsákmányt egy betörő

A Zalalövői Rendőrőrs rendőrei még a rablás napján, csütörtökön felderítették és elfogták a városban történt betörések gyanúsítottjait.

zaol.hu

Az elfogott három fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy csütörtökön reggelre az ajtót befeszítve betörtek a zalalövői tűzoltószertárba, ahonnan a réz fűtéscsöveket szerelték le és tulajdonították el, mintegy 100 ezer forint összértékben.
Egyikük vallomása szerint még az április 11-i országgyűlési választásokra érkezve nézte ki akkor helyi szavazókörként funkcionáló épületet, hogy onnan érdemes a rézcsöveket elvinni.

Ugyancsak ezt követően, csütörtökön reggelre az ablakot befeszítve betörtek egy zalalövői vendéglátó egységbe is, ahonnan mintegy 110 ezer forint értékben cigarettát, italt és váltópénzt loptak el. Az innen eltulajdonított értékeket házkutatás során a rendőrök lefoglalták. 

A fiatalemberek ellen betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!