Ezt nézze meg! Óriás hordó készül (fotóval)

A rendszerváltás óta eltelt két évtizedben nem készítettek akkora hordót Magyarországon, mint amilyet most Egerben. A 14 ezer literes hordót közel 4 hónapos munkával állítják össze, majd Badacsonyörsre szállítják.

zaol.hu

 
A különleges méretű hordó készítését az év első napjaiban kezdték, március végén fejezik be. A hat köbméter dongaanyagot 40 köbméter tölgyrönkből készítették, melyeket az ország különböző erdeiből szállítottak a helyszínre.

Magyarországon ennél nagyobb hordót csak 1972-ben készítettek, az viszont  több mint százezer literes  ez már akkora, hogy  sok európai ország   stadionjában a nézők fejenként egy-egy litert kaphatnának  a hordóban található borból, és még akkor is jócskán maradna bor benne.
 
A badacsonyörsi  pincészet, ahová a hordó készül a Facebook-on ír majd ki pályázatot arra, hogy milyen fafaragás díszítse a monumentális hordót – közölte Varga Bálint a pincészet vezetője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!