Balatonring: lemond a sávolyi Moto GP versenypálya koordinálásáról Suchman Tamás

Lemond a sávolyi motorversenypálya építésének koordinálásáról a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke. Suchman Tamás azt mondja, döntsön a következő kormány a kérdésben.

zaol.hu

Suchman Tamás kormánybiztos az MR1- Kossuth Rádiónak mondta el döntését csütörtökön, hogy lemond a sávolyi motorversenypálya építésének koordinálásáról.
A Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a kormányfőnek délután jelentette be elhatározását, lépését pedig azzal indokolta, hogy a beruházást sok vádaskodás veszi körül: „A magam részéről a megbízást ma délután 16 órakor visszaadom a miniszterelnök úrnak. Javaslom a projektnek az elhalasztását. Azt gondolom, hogy ez a hercehurca, hogy stigmatizálva lett maga az egész projekt, már nem okoz örömet Magyarországnak, nem okoz örömet ennek a sportnak. Nem akarok részese lenni olyan projektnek, ahol mindenfajta vádaskodás elindul a zsarolhatóságtól, a megtérülés bizonytalanságával kárt okozva a magyar nemzetgazdaságnak. A választás után majd az a politikus, az a politikai szervezet, amely a kormányzási feladatot elvégzi, majd meghozza ezt a döntést” – fogalmazott az MR1-Kossuth Rádiónak a szocialista politikus.



Korábban:
(a cikkek elolvasásához kattintson a kiemelt címekre)

A sávolyi MOTO GP-pálya állami támogatásának vizsgálatát követelik!
A sávolyi MOTO Gp-pálya állami támogatásának vizsgálatát követelik civil szervezetek - tájékoztatott az egyik kezdeményező, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet kedden.
A Freedom House Europe, a K-Monitor közhasznú egyesület, a Transparency International Magyarország és a TASZ Bajnai Gordon kormányfő válaszát várja arra a kérdésre, milyen szempontok alapján döntött a kormány a sávolyi beruházás támogatása mellett - olvasható az MTI-hez  eljuttatott közleményben.
Mint írták, a kedden nyilvánosságra került pénzügyminisztériumi anyagok arról tanúskodnak, hogy a tárca a beruházás állami támogatását és az állami óriáshitel konstrukcióját kockázatosnak és jogsértőnek ítélte meg.


Balatonringes hitel: szerda helyett csütörtök?
Szerda helyett lehet, hogy csütörtököt mondanak a sávolyi MotoGP-pálya hitelszerződésének aláírói.


Közzétették a Balatonring-tanulmányt
Suchman Tamás kormánybiztos, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke március 5-én, péntek délben Sávolyon bejelentette, hogy néhány órán belül nyilvánosságra hozzák a KPGM Tanácsadói Kft. tanulmányát a Balatonring építésével kapcsolatban. Az ígérethez híven kora este közzé is tették a Balatonring Projektet értékelő, illetve elemző dokumentumot.


Aláírásgyűjtés a Balatonringért: egymillió szignóval akarnak bizonyítani
Országos aláírásgyűjtésbe kezdett Bobek József, Sávoly polgármestere annak érdekében, hogy felépüljön a Balatonring elnevezésű világbajnoki futamok rendezésére alkalmas gyorsaságimotoros-versenypálya, s hogy bizonyítsa, a magyar közvélemény a sávolyi MotoGP-pálya felépítése mellett áll.


Uniós szabályokat sért a sávolyi beruházás állami támogatása?
Könnyen elképzelhető, hogy az Európai Unió alapszerződésébe ütközik a sávolyi Moto GP pálya megépítéshez nyújtott 74,7 millió eurós támogatás - áll a K-Monitor portálunkhoz pénteken eljuttatott közleményében.


Kockázatos és gazdaságtalan a Balatonring? (frissítve)
A Pénzügyminisztérium (PM) szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a Balatonring sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását - írta csütörtökön a birtokába került, belső használatra készült pénzügyminisztériumi anyagra hivatkozva az index.hu hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!