Sebestyén Júlia 17.: nem gondoltam volna, hogy 2010-ben még versenyezni fogok (nyilatkozattal)

Sebestyén Júlia a rövid programban elért helyezéséhez képest a kűrben négy helyet visszacsúszott, így a 17. lett a női műkorcsolyázók között a vancouveri téli olimpián.

MTI

Győztesek:

Alpesi sí, női óriás-műlesiklás:
Viktoria Rebensburg (Németország)

Északi összetett:
Bill Demong (Egyesült Államok)

Sífutás, női 4x5 km-es váltó:
Norvégia (Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen)

Jégkorong, nők:
Kanada

Műkorcsolya, nők:
Kim Ju Na (Koreai Köztársaság)

Síakrobatika, férfi ugrás:
Alekszej Grisin (Fehéroroszország)

Magyar eredmények:

Alpesi sí, női óriás-műlesiklás:
Berecz Anna 42.

Műkorcsolya:
Sebestyén Júlia 17.
Sebestyén Júlia a rövid programban elért helyezéséhez képest a kűrben négy helyet visszacsúszott,
a versenyt a fantasztikus programot bemutató dél-koreai Kim Ju Na nyerte, megszerezve ezzel hazája első olimpiai aranyát a sportágban.
   
A magyar versenyző a második csoportban ötödikként lépett jégre, egy remek dupla Axellel indított, ám az azt követő tripla Lutznál hibázott - lerakta a kezét. A negyedik olimpiáján szereplő, 2004-ben Európa-bajnok műkorcsolyázó nem vesztette el önbizalmát, szép flip következett, majd a tripla Salchow is jól sikerült. A második tripla Lutznál újabb kisebb hiba következett, beragadt a lába.
   
Összességében jó kűrt futott a 28 éves magyar versenyző, ám a bírák kissé lepontozták, 93,80 pontot kapott, amely a rövid programon elért 57,46 ponttal együtt 151,26-ot ért.

 


  
"Amikor 1998-ban kijutottam az első olimpiámra, nem gondoltam volna, hogy 2010-ben még versenyezni fogok - nyilatkozta Sebestyén a Magyar Televíziónak. Azóta sok mindenen keresztül mentem, voltam Európa-bajnok, olimpiai nyolcadik. Mindig az munkált bennem, hogy még képes vagyok sok mindenre, miért ne mutassam meg. Örülök neki, hogy a tavalyi sérülésem után visszatértem, és újra itt lehettem a legjobbak között. Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, és megmutattam, hogy tudok szépeket ugrani."

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!