Késeléssel zárult a legénybúcsú - az unokatestvér szúrt

Úgy tudjuk, unokatestvére a sértettnek az a férfi, aki a saját házában, italozást követően megszúrta vendégét szombatról vasárnapra virradó éjszaka Zalaboldogfán, ahol állítólag legénybúcsút tartottak, mivel a tettes házasodni készült a közeljövőben.

Horváth A. Attila

Az esetről hétfőn adott tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság, az elkövető és az áldozat rokoni kapcsolatáról már kedden, a faluban érdeklődve értesültünk. Állítólag a két férfi baráti viszonyt ápolt egymással, s napközben még nem volt jele annak, hogy éjszaka tettlegességbe torkollhat az italozás.

Információink szerint az unokatestvérek éppen legénybúcsút tartottak, a későbbi tettes készült házasodni a közeljövőben. Napközben a település presszójában pezsgőztek, de itt még semmiféle probléma nem volt közöttük.

- A presszóban nem veszekedtek, és az is biztos, hogy nem voltak rossz viszonyban egymással. Hogy éjszaka, a házban mi történhetett, nem tudom, de engem is megrázott az eset  - mondta el érdeklődésünkre Luter Péter, Zalaboldogfa polgármestere, aki egyszersmind a vendéglátóhely üzemeltetője.

Szavait megerősítette Szabó Zoltánné is, aki aznap a presszóban dolgozott:
- Bármit is beszélnek mások a faluban, én voltam ott, és tudom, hogy a presszóban még vidámak voltak a fiatalok, beszélgettek egymással és kulturáltan viselkedtek, nem részegedtek le. Összesen hárman voltak, a két férfi és egyikük párja.

Kedden  délután mi is felkerestük a vendéglátóhelyet. Az egységben tartózkodók szintén azt mondták: puszipajtás volt a két fiú, nem értik tehát,  mi vezetett a késeléshez.

- Mondanék egy érdekességet a szombat éjszakáról! A mi utcánkban, pár házzal arrébb lakik a késelő fiú, akit akkor éjjel kerestek a rendőrök. Először nálunk érdeklődtek, és a kutyámat, aki közben ugatott, de végig a kerítésünkön belül maradt, lefújták gázspray-vel. Mikor kérdőre vontam őket, először letagadták, végül egyikük kénytelen volt elismerni, hogy fújt, mivel megmondtam neki, kihívom az állatorvost  - idézte fel Csécs Gábor. A késeléssel kapcsolatban elmondta: úgy tudja, a késelő fiú nemrég költözött a faluba.

- Én korrekt, normális embernek ismertem, nagyon csodálkozom azon, amit tett - jegyezte meg végül.

Információink szerint a megszúrt férfi Andráshidán lakik. Miután unokatestvére a családi házban megszúrta őt, haza akart hajtani autójával, ekkor fordult árokba Zalaboldogfa és Hatház között. A mentők életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, ahol érdeklődtünk az állapotáról, de a sértett nem járult hozzá, hogy az intézmény tájékoztatást adjon ügyében.

A faluban több lakót is megkérdeztünk, tud-e a szombat éjszakai késelés okáról, de konkrétummal senki sem szolgált. Azt viszont egy helyütt elmondták: az elkövető és párja tervezett esküvője valószínűleg elmarad a történtek miatt.

Csizmazia Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre elmondta: a zalaboldogfai férfit 72 órás őrizetbe helyezték, de előzetes letartóztatásba nem került. A tettes ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!