Eredményes évet zártak a zalaegerszegi vámosok

Eredményesen zárta 2009-et a Zalaegerszegi Vám és Pénzügyőr Hivatal. A rendészet területén csaknem 141 esetben intézkedtek, a közlekedés szabályainak megsértése miatt pedig 100 millió forint bírságot szabtak ki tavaly.

zaol.hu

A zalai vámosok hatáskörébe tartozó bűncselekmények közül a cigaretta felderítés volt a legjelentősebb, 23.250 karton dohányterméket foglaltak le, elsősorban a határátkelőhelyeken. A hatóságok nem tétlenkedtek a hamis termékek felkutatása terén sem, több mint 56 ezer forint értékben találtak karórákat és mintegy 30 ezer darab elektronikai cikkre bukkantak tavaly. A közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt pedig 280 esetben intézkedtek.

A közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt tavaly közel 100 millió forintos bírságot szabtunk ki, beleértve a gépjárművezetőknek a pihenő időre vonatkozó szabályok megsértését, az egyes engedélyekre vonatkozó szabályok megsértését, illetve a fuvarozással kapcsolatos okmányok hiányát. A bírságok 85%-át be is szedtük az elkövetőktől – közölte Török István, a Zalaegerszegi Vám és Pénzügyőr Hivatal parancsnoka.

A zalaegerszegi hivatal kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet a foglalkoztatás, a próbavásárlás és az áruellenőrzések tekintetében is. Ezeken a területeken 370 vizsgálatot végeztek az APEH-VP megállapodás keretében és közel 90 esetben tártak fel hiányosságokat. A vámosok idén is folytatják a munkát, a felderítések középpontjában a fémkereskedelem áll majd 2010-ben.


Forrás: zegtv.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!