Forgács Imre váltja a távozó Draskovicsot

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lesz Draskovics Tibor utóda az igazságügyi és rendészeti tárca élén - jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

zaol.hu

Szollár Domokos elmondta, hogy Forgács Imre 15 éve dolgozik különböző közhivatalokban, jelentős tapasztalatai vannak a közigazgatásban. Ő a közigazgatás egyik nagy eminenciása Magyarországon - fogalmazott.

Hozzátette: a többi között azért döntött Forgács Imre mellett a miniszterelnök, mert olyan igazságügyi miniszterre van szükség, aki jól tudja menedzselni a tárca mindennapi munkáját.

A kormányszóvivő kitért arra: Forgács Imre tapasztalatai nagy segítséget nyújtanak majd az önkormányzati rendészet megerősítésében.

A hatvanéves, jogász végzettségű szakember 2008-tól dolgozik az önkormányzati minisztériumban és tíz éve tanszékvezető a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Draskovics Tibor december 2-án jelentette be, hogy távozik posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

Draskovics Tibor 2008. február 19-től látta el az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot, 2009. április 16-án Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette hivatalában.

Forgács Imre az őszi ülésszak utolsó ülésén, jövő hétfőn tehet esküt az Országházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!