Zalai kitüntetettek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója alkalmából kitüntetéseket adományoztak csütörtökön a fővárosban, ahol három zalai is elismerésben részesült.

zaol.hu

Sólyom László köztársasági elnök a Hadtörténeti Intézetben adott át kitüntetéseket.
Az ünnepségen részt vett Katona Tamás történész is, aki beszédében hangsúlyozta: 1956 nélkül nem lett volna rendszerváltás, aminek nagyon sokat köszönhetünk még akkor is, ha nem szeretünk szembe nézni minden fordulatával, következményével. Lehetőséget kapott az ország, hogy felemelkedjen ahhoz a kontinenshez, amelyhez mindig is tartozni akart.  Legyen ez az ország modern, polgári és kiváltságokat nem ismerő, mert ezért ragadtak fegyvert a fiatalok 1956-ban - hangsúlyozta. El kell érni, hogy 1956-ra úgy emlékezzenek, mint 1848-ra - tette hozzá.

A köztársasági elnöktől többek között Csabai Hugó, a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének zalai elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, Kustán Dávid, a megyei Pofosz-szervezet tagja pedig az 1956-os Emlékérmet vehette át.

Szintén Budapesten, a Stefánia Palotában tartott ünnepségen  dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kapott elismerést. 

A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere, a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa elnökének kezdeményezésére a Szolgálati Érdemjel arany fokozata kitüntetést adományozta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, a katonai igazságszolgáltatás támogatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Forrás: MTI, Rendőrség, Zalai Hírlap -Horváth A. Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!