Eybl: felszámolásból feltámadás - 150 fővel bővül az alkalmazotti létszám!

Lenti - Sikerült stabilizálni az Eybl Hungária helyzetét, s két új szerződésnek köszönhetően már a létszámbővítés is elindult - ezt szerdán a városban tartott munkásgyűlésen jelentették be.

Sámel József

A Zala és Vas megyében összesen négy telephellyel rendelkező textilipari cég jelenlegi helyzetéről dr. Varga Jenő, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója számolt be. Elmondta, hogy a január 5-én elindult folyamat a közelmúltban ért véget azzal, hogy a német Prevent Holdinghoz tartozó Car-INSide Kft. megvásárolta a vállalatot.

- A mi szempontunkból a történetben az a siker, hogy megmaradt az autóipari beszállítói pozíció - mondta dr. Varga Jenő. - Mindez óriási jelentőségű Magyarország számára, mivel a gazdasági világválság miatt osztrák és német politikusok mindent megtettek azért, hogy ezeket a munkahelyeket megszerezzék saját országuk számára. Mi viszont arról számolhatunk be, hogy nemcsak a pozíciókat sikerült megtartani, de olyan vevőt találtunk, akinek van bizalmi és anyagi tőkéje ahhoz, hogy újabb piacokat, konkrétan az Audit és a Mercedest is visszahozza.


A munkásgyűlés résztvevői az Eybl Hungária Kft.-nél - ZH fotó: Gyuricza Ferenc

A felszámolást végző cég elnök-igazgatója azt is hozzátette: a két új megállapodásnak köszönhetően rövid távon 150 fővel bővül az alkalmazotti létszám. A konkrétumokról a Car-INside Kft. képviseletében Csillag Balázs szólt. Elmondta, hogy a bővítések két telephelyet érintenek, a szabászat Körmenden és Lentiben zajlik, az új projektek varrása pedig Lentiben történik.
 
- Szerződésben két új Audi-projektet rögzítettünk - folytatta. - Ennek köszönhetően már meg is kezdődött az emberek felvétele és betanítása. Terveinkben további projektek is szerepelnek. A középtávú cél, hogy  az Eybl valamikori volumenét, az ezer főt elérjük.

Nógrádi László polgármester úgy fogalmazott, felszámolásból feltámadás következett be, s ez elsősorban annak köszönhető, hogy végig törekedtek a szakmai kultúra megőrzésére, működő céget sikerült értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!