Bor, plazma tévé és kandalló - Enyveskezűek "ügyeletben"

Az elmúlt napokban igencsak "szorgalmasan" tevékenykedtek a tolvajok Zalában: több tízezer forint értékben loptak mobiltelefont, gázpalackot és szarvasagancsot. A listát kandalló, televízió készülék és 50 liter fehér bor is "színesíti".

zaol.hu


Vitték a kandallót is
Vasárnap délelőtt tett bejelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság ügyeletére egy szentpéterúri férfi, mert ismeretlen személy a fürdőszoba ablakán lévő rácsot leszerelve behatolt egy helybeli lakóházba és onnan kandallót, mikrohullámú sütőt, valamint két gázpalackot tulajdonított el.
A bűncselekmény elkövetésével 145 ezer forint kár keletkezett.

Feltörte a kocsit, hogy megszerezze a mobilt
Vasárnap tett bejelentést egy nagykanizsai férfi, hogy az éjszaka folyamán a szentgyörgyvári hegyen leállított gépkocsiját feltörték. Az ismeretlen elkövető a tetőablakot felfeszítve jutott be a gépkocsiba.
A gépkocsiból egy mobiltelefont tulajdonított el, 45 ezer forint értékben.

A zsákmány: egy plazma tv és két szarvasagancs
Vasárnap délután érkezett bejelentés a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személyek a gelsei hegyen az ajtót befeszítve betörtek egy külföldi állampolgár hétvégi házába és onnan egy plazma tv-t, valamint két szarvasagancsot tulajdonítottak el.
A bűncselekmény elkövetésével 200 ezer forint kár keletkezett. 

50 liter borral távozott a tolvaj
Csütörtökön délelőtt tett bejelentést a Keszthelyi Rendőrkapitányságon egy gétyei férfi, mert ismeretlen személy a lakatot levágva behatolt borospincéjébe és onnan szerszámokat, valamint 50 liter fehér bort tulajdonított el.
A bűncselekmény elkövetésével 21 ezer forint kár keletkezett.

Mi volt a reklámtáskában?
Szombaton tett bejelentést a Keszthelyi Rendőrkapitányságon egy asszony, mert ismeretlen személy a felsőpáhoki Petőfi utcában leállított Suzuki Swift típusú személygépkocsija bal hátsó ablakát betörte, és a hátsó ülés elé letett reklámtáskában tartott fekete színű hátitáskát a benne lévő okiratokkal, valamint bankkártyákkal együtt eltulajdonította.
A bűncselekmény elkövetésével 27 ezer forint kár keletkezett – tájékoztatta portálunkat Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!