Nagykanizsán tovább mondják a magukét

Nagykanizsa - A Fidesz, az MSZDP, de még a Jobbik is tájékoztatót tartott pénteken az önfeloszlatást elutasító közgyűlésről.

Bóbics László

A Fidesz tájékoztatóján Karádi Ferenc képviselő úgy fogalmazott: az egyéni érdekek ismét felülírták a város érdekét, ezért a polgármester frakciója, a szocialisták, az MSZDP és az SZDSZ a felelős. Az elfogadhatatlan magatartás magyarázataként szánalmas kifogás a százmilliók emlegetése - húzta alá-, szerinte a kanizsaiakat nem az emlegetett milliárdok, hanem sorsuk alakulása, lakásrezsijük összege és a halomban álló kifizetetlen csekkek érdeklik, amelyekre sem Marton István polgármester, sem a szocialisták nem tudnak válaszokat adni.

Lapunk kérdésére  - hogy a Fidesz milyen válaszokat tudott adni az említett problémákra, - a képviselő azt válaszolta: sok tervük volt, de Marton István mindig megtorpedózta azokat.

Karádi Ferenc külön kitért dr. Kolonics Bálintra, aki a frakció tagjaként nem szavazott igennel a feloszlatásra.

- A képviselő magatartásának biztosan lesz következménye, dr. Kolonics Bálint ugyanis ígéretet tett nekünk arra, hogy megszavazza a testület feloszlatását  - mondta Karádi Ferenc.

Az MSZDP kanizsai szervezete is tájékoztatót tartott, melynek keretében Bogár Ferenc rámutatott: a Fidesz a közgyűlés feloszlatásával az elmúlt három év sikertelenségét és semmittevését próbálta Marton István nyakába varrni, ám arról most sem beszéltek, hogy egy esetleges időközi választást követően milyen fejlődési irányt jelölnének ki a városnak.

Bogár Ferenc kitért a lapunkban megjelent csütörtöki nyilatkozatára, miszerint támogatják a feloszlatás napirendre vételét. Mint azt megírtuk, ennek ellenére az MSZDP nemmel szavazott.

-  Tudomásul vettem az elnökség álláspontját, melyet közvetítenem kellett a közgyűlésen - mondta a képviselő.

A Jobbik részéről pénteken Zakó László megyei elnök is megszólalt, aki úgy fogalmazott: a feloszlatás megakadályozásával a kisebbik rossz történt.


A csütörtöki kanizsai közgyűlésről és előzményeiről ide kattintva olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!