Hamis volt a tízezres?

Nagykapornak - Kedden a déli órákban egy közeli faluból érkezett motoros a háromezeregynéhány forintnyi fizetnivalót egy tízezres bankóval kívánta egyenlíteni, de a benzinkutasnak gyanús lett a pénz.

zaol.hu

Szerkesztőségünkbe arról érkezett hír kedden a kora délutáni órákban, hogy a kapornaki benzinkúton megfogtak egy férfit, akiről feltételezik, hogy hamis pénzzel akart fizetni.

Mint azt a szóban forgó  benzinkút munkatársaitól megtudtuk, a bankjegy a fizetéskor gyanússá vált a pénztárosnak, ezért megvizsgálta az erre a célra rendszeresített szerkezettel, amely azt mutatta, hogy valószínűleg hamis bankóval van dolga. A középkorú férfit a kúton dolgozók  ezután fel is tudták tartóztatni, így a Pacsáról érkező rendőrök kihallgathatták. 

A Zala Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferensétől, Csizmazia Pétertől megtudtuk, hamisgyanús bankjegy ügyében  szakértők bevonása mellett  vizsgálat indult ismeretlen tettes ellen  bűncselekmény eshetősége miatt. Arról, hogy a férfinak  van-e köze a hamisításhoz, vagy ő se tudta, hogy nem igazi a pénz, nem érkezett információ. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!