A legújabb autófeltörési módszer: rádiós kódlopóval nyitották ki a kocsikat

Szombathely - Úgynevezett rádiós kódlopóval dolgoztak azok a tolvajok, akiket a Vas megyei rendőrök és a Nemzetbiztonsági Szolgálat munkatársai fogták el. Az elsődleges szakértői vélemény szerint az alkalmazott "kütyű" haditechnikai terméknek minősül, magyarországi forgalmazása, de még a tartása is tilos.

zaol.hu

A banda tagjai rájöttek, hogy már nem érdemes ellopni az autókat, hiszen nehéz vevőt találni rájuk, és alkatrészként sem könnyű eladni őket. Ezért álltak rá a „kinyitom-elveszem az értéket-becsukom” szisztémára. A rádiós kódlopóval a távirányítású zárral ellátott gépkocsikat, kisteherautókat vették célba. Miután a gépkocsivezető lezárta az autóját és távozott, az elkövetők a kódlopóval ráálltak a központi zár frekvenciájára, és kinyitották az autót.

Számításuk bevált, hiszen az eddigi adatok szerint a 120 rendbeli autófeltörés során mintegy tízmilliós kárt okozott a hét főből álló banda. Általában pénz, GPS, laptop, fényképezőgép, mobil telefon volt a zsákmányuk - közölte a vasi rendőrség az ügyről tartott szerdai sajtótájékoztatóján. 

Volt autó, melyből 780 ezer forintot vittek el, míg egy üzletkötő kocsijából pedig 58 (!) mobil telefont és egy laptopot emeltek el. 

Amúgy nem voltak túl válogatósak a tolvajok, ha éppen egy vadásztőrt, távcsövet, napszemüveget, vagy gázpisztolyt találtak, és ha kedvükre valóak voltak a tárgyak, azokat is elvitték - írja a Vas Népe. 

Az orgazdákkal együtt héttagú bandát végül háromnapos megfigyelés után júliusban, Budapesten fogták el. A gyanúsítottak közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, bűntársaik szabadon védekezhetnek.

További részletek és fotók itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!