Sikeresek a lányok! Éremzápor a kajakosoknál

Budapest/Dartmouth - A Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma összeállítású 500 m-es női kajaknégyes fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett csakúgy, mint Kovács Katalin, aki ezzel megvédte bajnoki címét. A Medveczky Erika, Benedek Dalma kajakos duó pedig bronzérmet nyert 1000 m-en a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján

zaol.hu

Kovács Katalin címet védett

Kovács Katalin, a Domino Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kajakosa megvédte két éve, Duisburgban kiharcolt címét. Az 500-as négyes győzelme után ez volt pályafutása 25. vb-címe.     

A női kajaknégyes aranyérmes

A magyar kvartett a 2006-os, szegedi vb óta először tudta legyőzni a nagy rivális németeket világversenyen. A két hajó között mindössze négy ezredmásodperc volt a különbség a célban.


A Medveczky – Benedek duó bronzos lett

A Medveczky Erika, Benedek Dalma kajakos duó bronzérmet szerzett 1000 m-en a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapjának utolsó döntőjében.

A férfiaknak nem ment ennyire

A 1000 m-es férfi finálékban nem termett babér a magyaroknak.     A Gönczy Gábor, Kökény Roland kajakos duó remekül versenyzett, de végül éppen lemaradva a dobogóról negyedikként ért célba, míg a Sáfrán testvérek, Mátyás és Mihály kenupárosa és a Sík Márton, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyes ötödikként futott be.

Kucsera Gábor (K-1) hetedik lett, a címvédőként érkezett, olimpiai bajnok Vajda Attila (C-1) pedig csalódást keltve csak nyolcadikként zárt.A fiatal Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenus kvartett hatodikként zárt az 1000 m-es döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!