Telt ház a győri koraszülött osztályon - zalaegerszegi segítség?

Győr, Zalaegerszeg - Olyan zsúfoltság alakult ki a győri kórház koraszülött osztályán, hogy a veszélyeztetett várandós kismamákat most Tatabányára, Zalaegerszegre vagy Budapestre szállítják át. Az oka mindennek az, hogy kevés az orvos és kevés a nővér is, ha valaki szabadságra megy, a helyettesítését nem tudják megoldani.

zaol.hu

Telt ház a győri kórház koraszülött osztályán. A 18 férőhelyen 18 kisbabát ápolnak, ezért a veszélyeztetett várandósoknak megpróbálnak helyet találni más, intenzív részleggel rendelkező kórház szülészetén. Győr-Moson-Sopron megyéből és Komáromból érkeznek erre az osztályra koraszülöttek és súlyos betegek, azonban a kevés férőhely és a kevés orvos miatt egyre gyakrabban kell a kismamákat máshová irányítani.

Az állapotos kismamák körében nagy a bizonytalanság, hogy vajon hol hozhatják majd a világra a gyermeküket. A koraszülött osztályt támogató alapítvány ugyan próbál segíteni, de azt mondják, ez már kevés. Peczár László, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kuratóriumi elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy központi segítség nélkül nem lehet megoldani az áldatlan állapotokat.

A győri koraszülött osztályon évente közel 100 beteg kisgyermek életét próbálják megmenteni. A zsúfolt és meleg kórtermekben 5 orvos dolgozik váltásban, a nyári szabadságok viszont már gondot okoznak a biztonságos ellátásban. Aktuális volna a férőhelybővítés is, de erre pénz híján egyelőre semmi esély sincsen. 

Forrás: hírTV


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!