Nem lesz mélygarázs Keszthelyen

Keszthely - A tervezett mélygarázs helyett felszíni parkolókat létesítenek Keszthely Fő terén, így mintegy negyven százalékkal csökken a belvárosi rehabilitációs program önkormányzati önrésze - közölte Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz) hétfőn.

zaol.hu

A közel másfélmilliárdos belvárosi megújítási programra 530 millió forint támogatást nyert a város. A költségek jelentős részét a térszint alá tervezett, 190 férőhelyes kéregparkoló jelentette. A létesítmény kivitelezésére és üzemeltetésére a városvezetés konzorciumi partnert kívánt bevonni, de a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a potenciális partnerek visszamondták az együttműködést.

Az önkormányzat ezért az eredetileg tervezett létesítmény helyett felszíni parkolókat alakít ki, így közel 400 millió forinttal csökken a pályázati önrész. A parkolóhelyeket a városi piac területén alakítják ki, a jelenleg működő szolgáltatások egy része pedig a megújuló Fő térre költözik. 

A projekt előkészítését és lebonyolítását a Városüzemeltető Kft. keretein belül létrejövő városfejlesztési divízió látja majd el - közölte a polgármester.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!