Még egy Motkány-movie - Jégkorszak 3., avagy kalandok a dinók világában

ZH - Ha egy poén ül, az isten se menti meg attól, hogy ronggyá használják. A Jégkorszak immár trilógiává bővült filmfolyama, a mókus-patkány, azaz Motkány makkos kalandjai által keretezett történet, a legjobb állatsztorik és akciófilmek animált elegyét önti elénk.

MTI

Nagyon kellemes koktélt sikerült keverni ez alkalommal is. Mint eddig a Jégkorszakokban, most is két történetet tett le a 20th Century Fox rajzfilmrészlege.

Motkányunk a hőn áhított és soha meg nem szerezhető makk utáni hajszában szerelmi kalandba keveredik egy gyönyörû vörös bundással. Esze elmegy, ahogy egy férfinak szokott. Ez adja a hátteret a fő cselekményhez.

A szülői örömök elé néző Manny és Ellie mamutjaink által vezetett kis csapat eközben letéved az alvilágba, hála a Sid lajhárban fellángoló szülői érzelmeknek és az emiatt óvatlanul elcsent dinótojásoknak. 

Odalent persze azonnal halálos veszedelembe kerülnek, de jő a segítség: Buck, a menyét. Innen tulajdonképpen semmi extrát nem kínál a Jégkorszak 3. Üldözések és megmenekülések sorozata, amíg a rendező rá nem nézett az órájára, hogy ideje feljönni az alvilágból, mert kilencven percnél többet a moziban nem szívesen töltenek a srácok.

Közben láthattuk a Csillagok háborúját, a Jurassic Parkot, a Shreket és összes akciófilmet, mármint jégkorszakosítva. Ennek ellenére nem érezzük másolatnak a cselekményt, képi ötletek sorjáznak, finom humor lengi át az egész filmet. Ez akkor is így van, ha érzékelhetően kevésbé sziporkáznak a szójátékok, de ezekből is jut, amennyi kell.

Végül, ha a kákán akarok csomót keresni, feltehetném a kérdést, milyen nap süt lent az alvilágban, a föld alatt, ahol hőseink bolyonganak? Azt is csak az alsóbbrendűség jelzésének tudom be, hogy a dinók nem beszélnek, míg a törzsfejlődésben eléjük került, majd beléjük botló hőseink egészen humanoid megnyilvánulásokkal kápráztatnak el minket. Ez így van rendjén.

Sokan fogják szeretni a Motkány-movie-t, és biztosak lehetünk benne, ha a filmeseken múlik, sohasem jön el a felmelegedés. De amíg ezt a nívót hozza a csapat, nem baj. 


További ajánlások, filmkritikák, mozi-hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!