Figyelem! Jelentős mennyiségű csapadék áraszthatja el megyénket! (frissítve 21:30)

ZH - Narancsszínű - azaz a második legmagasabb fokozatú - riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl nyugati és déli területére a várható zivatarok miatt.

zaol.hu



Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése a nyugati országrészben intenzív viharokra, erős esőzésre, néhol jégre kell számítani.

A  meteorológiai portál szerint elsősorban Zala és Vas megyében várható rövid idő alatt jelentős mennyiségű - 50 mm-t meghaladó – csapadék.

A riasztást később az ország többi részére is kiterjeszthetik. 

Az előrejelzés beigazolódott. Mint a megyei katasztrófavédelem szakembereitől megtudtuk Nagykanizsa környékére négyszer kellett vonulniuk. A hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt a belvárosi utcákban is akadozott a forgalom, több  helyen jelentős vízátfolyások keletkeztek. A  tűzoltókat több helyre is riasztották, főként a pincékbe befolyt vizet szivattyúzták, utat tisztítottak, kidőlt fát szállítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!