Felfüggesztették tagságukat a keszthelyi SZDSZ tagjai, akik nem akarnak részt venni a ”gyűlöletháborúban”

Zalaegerszeg - Felfüggesztette párttagságát az SZDSZ 15 tagú keszthelyi csoportjának kilenc tagja, ugyanis nem értenek egyet a pártvezetés politikájával, az elmúlt napokban folytatott "gyűlöletháborút" pedig vállalhatatlannak tartják.

zaol.hu

A keszthelyi szervezet tagjai erről szerdán írásban tájékoztatták Retkes Attila pártelnököt. Mint közölték, a legutóbbi küldöttgyűlésen történtek, majd Retkes Attila megnyilatkozásai egyértelművé tették, hogy a csoport nem tud közösséget vállalni a Szabad Demokraták Szövetségével.

A 20 éves tagságukat nem kívánják megszüntetni, csak azt szeretnék elérni, hogy "konszolidálódjon a párt", legyen elfogadható a hangnem és a stílus -mondta Hajduk Árpádné elnök.

- Több esélyt kellene adni az új vezetésnek és nagyobb toleranciával kellene a változásokat kezelni – reagált a történtekre Kovács Kálmán, az SZDSZ megyei elnöke. - Az elmúlt évek megújulási kísérletei után - ami mindig toldozgatás és foldozgatás lett - nyilvánvaló vált, hogy csak az erőteljes, érdemi változás jelenthet megújulást.

Mint Kovács Kálmán mondta, a keszthelyi csoport döntése a Zala megyei tagság egytizedét érinti, de ez nem befolyásolja a párt további működését. 

A felfüggesztés nem jelenti azt, hogy távozni akarnak a politikából, inkább csak kivárnak - jegyezte meg a megyei elnök, hozzáfűzve, hogy bízik abban, hogy a tagok visszatérnek, ha azt látják, hogy az új politika eredményes lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!