ZTE FC: Waltner és Szamosi távozik, Kamber és Bogunovic érkezik

Zalaegerszeg - Péntek délután sajtótájékoztatót tartottak a ZTE FC-nél. A labdarúgók vezetői több érdekes bejelentést is tettek. Változott a keret, jöttek támogatók és új utánpótlás-vezető van.

Bóbics László


Az egyesület elnöke Nagy Ferenc elmondta, hogy Hajdu Norbert, Varga Róbert, Tóth Zoltán, Lukács Tihamér után Waltner Róbert is távozott az együttestől

Waltner Róbert: "Mint már mondtam, Magyarországon csak a Zetében akarok foglalkoznni. Egy jó külföldi ajánlat esetén pedig még egyszer kipróbálnám magam légiósnak. Az osztrák Mattesburg jelentkezett -1+1 éves szerződésben állapodtam meg velük. Korrekten váltam el Nagy Ferenc elnöktől, aki azt ígérte, ha hazatérek ismét nyitva áll előttem a ZTE kapuja."


Nagy Ferenc (balról) elnök, a két új labdarúgó Djorde Kamber és Milan Bogunovic, valamint Dézsi Attila, a klub ügyvezető igazgatója

A klub elnöke azt is elmondta, hogy Sorin Botis fontolgatja a hazatérés gondolatát. A román védő így nyilatkozott: "Már hetedik éve vagyok távol az otthonomtól, s most honvágyam lett. Egy vállalkozásban is érintett vagyok, ezért az ígértem a klub első emberének, hogy a jövő hét elejéig eldöntöm, megyek vagy maradok."

Ezt követően kiderült, hogy Kocsárdi Gergellyel megállapodtak, a védő marad, Matej Miljatovics is nagy valószínűséggel Egerszegen folytatja. 

Pénteken négy éves szerződést írtak alá két volt diósgyőri futballistával, a 26 éves Djorde Kamberrel és Milan Bogunoviccsal. Mind a két labdarúgó a védelemben és a középályán is képes átlagon felüli teljesítményt nyújtani. 

Nagy Ferenc kiemelte, hogy Waltner távozását követően egy meghatározott tudású csatárt is keresnek, és még néhány poszton szeretnék megerősíteni a keretet.
Pénteken bemutatták, már amennyire kellett, Kereki Zoltánt, a hajdani válogatott labdarúgót, aki a jövőben az utánpótlás szakmai igazgatói posztot tölti be. 
- Az elődöm, úgy érzem jól dolgozott, ennek ellenére néhány területen szeretnék változtatni-  jelentette ki az egykori remek labdarúgó, aki szakvezetőként többnyire az utánpótlás területén végzett munkát, így jelentős a tapasztalata. - Kötődök Zalaegerszeghez, Kőszegen születtem, a Haladásban öt évig futballoztam és ezt követően harminc esztendeje él a családom a zalai megyeszékhelyen. Azt az elvet vallom, előbb képezni kell a játékosokat, csak ezt követően versenyeztetni. 

Ezt követően az akadémia támogatói Péntek Károly, a Windoor Kft ügyvezetője, a Klima Trend első első embere Düh Sándor, és a Select ügyvezetője Pafféri András írt alá több milliós nagyságrendű szerződést.
Végül Dézsi Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy az MLSZ-nek a Digi tévével történő megállapodása alapján a ZTE  2000 bérletig  támogatást tud adni úgy, hogy egy-egy tikett mellé kedvező áron egy esztendőre szóló tévé előfizetést is biztosítanak majd.

Péntek este kaptuk a friss hírt, hogy Szamosi Tamással közös megállapodás alapján felbontották a szerződést, s így a védő távozik Egerszegről. 

Elhangzott a sajtótájékoztatón az is, hogy milyen nagy szerepe van a fiatalokkal való foglalkozásnak. Az akadémiára eddig 27 gyerek iratkozott be, s ezt a létszámot szeretnék 30-ra emelni. Az esély reális, hiszen nagyon sok az érdeklődő, s abban bíznak, hogy egyre többen segítenek majd a zavartalan működésben. Jó példa erre az a három támogató, akik még a kezdet előtt segítő jobbot nyújtottak, s ezzel javítani tudják a jövő reménységeinek minél jobb színvonalú képzését.


Kapcsolódó cikkünk - kattintson az alábbi címre: 

Mi várható a ZTE FC-nél? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!