Újabb fogás Rédicsen! Számítógép-alkatrész a hajsütővas és a napszemüveg között (frissítve)

Rédics - Néhány nappal a több mint félmilliárd forint értékű hamis áru lefoglalása után újabb sikeres akciót hajtottak végre a Vám- és Pénzügyőri Hivatal zalaegerszegi járőrei. Ezúttal körülbelül 50 millió forintot érő elektronikai és számítástechnikai termékekre bukkantak.

zaol.hu


A múlt héten történtekről Török István őrnagy, a Vám- és Pénzügyőri Hivatal parancsnoka számolt be lapunknak, aki elmondta, hogy munkatársai egy Koperből Szlovákiába tartó járművet vontak tételes vizsgálat alá, ennek során leltek rá a vámokmányokon nem szereplő műszaki és elektronikai cikkekre - többek között háztártási gépekre, analóg és digitális átalakítókra, egerekre és kábelekre, illetve órákra is.
- A rakomány kiindulási helye Kína volt - mondta Török István. - Koperben csak árutovábbításra kértek engedélyt, a szabadforgalomba helyzéséhez nem, ezért a papírokon nem szereplő cikkeket lefoglaltuk, illetve csempészet miatt a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Regionális Nyomozóhivatal Zala Megyei Osztályán ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk. 

ZH információ: Gyuricza Ferenc


Korábbi tudosításunk:

Több millió forint értékben műszaki cikkeket, számítógép-alkatrészeket találtak a vámosok Rédicsen egy szlovák kamion által szállított konténerben.

A rédicsi határátkelőnél a zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal járőrei még csütörtökön ellenőrizték a szlovák rendszámú tehergépjárművet és az általa szállított konténert. 
A szállítmányt kísérő okmányok alapján a konténerben 647 karton gyűjtőáru, köztük napszemüveg, játék, hajsütővas és egyéb áru volt. 
A konténer átvizsgálásakor azonban a pénzügyőrök az okmányokon feltüntetett árukon túl csaknem 30 ezer különféle műszaki cikket, számítógép-alkatrészeket találtak. 


Forrás: MTI 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!