Távozik a ZTE FC utánpótlás szakágvezetője - egykori zetés jöhet a helyére?

Zalaegerszeg - Távozik posztjáról Nagy Mihály, a ZTE FC utánpótlás szakágvezetője. Nem megerősített hírek szerint helyét a korábbi zetés, Kereki Zoltán veszi át, aki 1988 és 1991 között már dolgozott a kék-fehér gárda utánpótlásának szakágvezetőjeként, edzőjeként.

zaol.hu

Nagy Mihály távozását Dézsi Attila ügyvezető igazgató jelentette be a klub honlapján, ahol az is olvasható, hogy a döntés okairól a felek nem kívántak nyilatkozni, a szerződésbontás részleteiről viszont közösen megegyeztek. Bár a ztefc.hu-n az is olvasható, hogy Nagy Mihály utódjáról a későbbiekben születik döntés, úgy hírlik, hogy az utód Kereki Zoltán lesz. 

Az 55 éves Kereki a  Kőszegi Textiles SE-től indult, majd innen került 18 évesen két évre Körmendre. Szombathelyen a Haladásnál lett élvonalbeli labdarúgó és válogatott. 1979-ben csapata kiesett az NBI-ből, és ekkor igazolt át Zalaegerszegre.  Egerszegi játékosként 152 alkalommal játszott az NB I-ben 1979-től 1984-ig, míg a magyar válogatottban 37 mérkőzésen jutott szóhoz, és ezeken 7 gólt szerzett. Tagja volt az 1978-as argentinai világbajnokságon szereplő csapatnak. Pályafutását az osztrák FC Wacker Innsbruck-nál fejezte be.

1986-1987-ben a Nagykanizsai Olajbányász vezetőedzője volt, majd a kék-fehér gárda  utánpótlásának szakágvezetőjeként, edzőjeként dolgozott  1988 és 1991 között. Sportvezetőként a 1990-1991-es idényben a Haladás VSE labdarúgó szakosztály vezetője, 1992-1993-ban a BVSC utánpótlás igazgatója, majd az MLSZ-nél dolgozott, mint utánpótlás igazgató.

Információ: ztefc.hu,  Nemzeti Sport online, foci24.hu, wikipedia.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!