Nagykanizsa polgármestere bocsánatkérést követel! Kiderült: nem követett el vétkes kötelezettségszegést

Nagykanizsa - A megyei munkaügyi bíróság kedden mindhárom fegyelmi ügye kapcsán felmentette Marton Istvánt. A polgármester most bocsánatkérést követel mindazoktól, akik részt vettek a szerinte koncepciós ügyek előkészítésében.

Sámel József

Mint azt Marton István keddi tájékoztatóján elmondta: a közgyűlés három ügy kapcsán is fegyelmi vétséget állapított meg ellene, ám  ahogy azt a bíróság döntése is alátámasztotta  egyikben sem járt el jogszerűtlenül. Mint arról korábban beszámoltunk, a polgármester azért kapott fegyelmit, mert elvonta Cseresnyés Péter alpolgármester hatásköreit, lemondott egy Arany János utcai ingatlan elővásárlási jogáról, valamint nem a város, hanem a kistérség érdekében járt el a Bajza utcai volt GYIVI-központ megszerzésében.

- Bizonyítást nyert, hogy nem jártam el törvénytelenül, ám ha igaz lett volna mindaz, amit felróttak nekem, akkor sem követtem volna el vétkes kötelezettségszegést  - így Marton István.

A polgármester azt mondta: mindezek után elvárja, hogy bocsánatot kérjenek tőle és a város lakosságától azok, akik szellemi kiötlői voltak ezeknek az ügyeknek, név szerint Cseresnyés Péter, Röst János, s  dr. Tuboly Marianna jegyző.

- Ennek a három személynek távoznia kellene a kanizsai közéletből, alapvetően ők tehetnek róla, hogy idáig fajultak a dolgok - mondta Marton István, aki szerint a fegyelmi ügyek az erkölcsi károkozás mellett, jelentős anyagi kiadással is jártak a város számára, hiszen a több százezer forintos perköltségen túl, közel 900 ezer forintot fizetett ki az önkormányzat különféle jogi szakértőknek.

Marton István befejezésül jelezte: még nem döntötte el, hogy visszaperli-e a fent említett személyeket.

A megyei munkaügyi bíróság ítélete természetesen nem jogerős, az önkormányzat fellebezést nyújthat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!