Egy magyar lány lett az 5. legszebb brit! - Fotókkal!

London - Édesanyjával költözött a brit fővárosba, hogy médiatanulmányokat folytasson. Mellette gyermekekre vigyáz. Látott egy hirdetést, jelentkezett, s most a britek ötödik legszebb hölgye.

Szabó Judit

- Csöde? Gyönyörű, imádom ott a csendet, meg mindent, nyáron megyek! - lelkendezett a telefonban tegnap délben. Székely Viola nagyon fáradt, az a nyugalom, amit a varázslatos zalai kis községben megkapott, egy ideje messze elkerüli. Ugyanis a Britain's Top Model című modellválogató verseny legújabb évadjában több ezer jelentkező közül végzett az ötödik helyen. Másfél éve él Londonban, amikor jelentkezett a versenyre, még édesanyjának sem árulta el. Érdekli a modellkedés, de egyetemre is szeretne majd menni.


- A jelentkezési papíron szerepelt, hogy valamilyen brit útlevéllel kell rendelkezni, én áthúztam ezt a passzust, sőt, odaírtam, ez diszkrimináció - meséli a nagy lendületet. Ezután már nem is reménykedett, hogy behívják, elvégre tízezerszám jelentkeztek a szépreményű lányok. Mégis megtörtént.

- A londoni válogatón járni-kelni kellett fel-alá, néhány pózt mutattam be, a zsűri kérdezgetett, miért akarok modell lenni, ennyi. Ezután is letettem a dologról, de hamarosan jött az újabb levél, hogy ismét szeretnének látni.


Végül az ötödik helyet szerezte meg a kieséses versenyben, amivel természetesen nagyon boldog.

A válogató után húszan utaztak el egy katonai táborba, mondja, az kemény volt, sárban csúsztak-másztak. S az angolnyelv-tudás miatt is szorongott kezdetben.

- A producerek nyugtattak, hogy nincs baj a nyelvtudásommal.

Vállalta magyarságát, az egyik casting videón el is mondta, nem szeretne emiatt hátrányt szenvedni - méghozzá magyarul, mert ezt kérték. Utána ezzel voltak tele az újságok, mondja ma már nyugodtabban.

Székely Viola a 179 centiméteres magasságához mindössze 54 kilogramm, a méretei, 84-60-90, mondhatni a klasszikus modellalkathoz valók, bár talán sokaknak túl vékonynak tűnik az adatok alapján.

- Nagy volt a rivalizálás?

- Egy célért küzdöttünk, de mostanra jó barátok lettünk, sok kedves, szimpatikus lánnyal volt módom megismerkedni. Akadt persze, aki érzékeltette, valószínűleg nehezen értené meg, ha nem brit lány nyerné a versenyt, nyilván rám gondolt.

Nem egyszerű a leendő modellek élete: a megmérettetés alatt mindennap ötkor keltek, aztán vagy fotózás, vagy az adott napi feladat jött (a versenyben minden héten volt egy, a modellszakmával kapcsolatos, vagy arra felkészítő feladat, melynek győztese kisebb-nagyobb ajándékokat nyert, külön fotózást, esetleg egy cipő- vagy ruhamárka bemutatásának lehetőségét), egyetlen szabadnap sem volt egész idő alatt.

- Semmi villongás?

- Mindenkinek meg kellett küzdenie a továbbjutásért, és amikor valaki kiesett, azt csak magának köszönhette. A modellverseny helyszínéül szolgáló házba bejutott lányok közül csak párnak volt tapasztalata a modellvilágban, kisebb munkákat már megcsináltak, mint például én is, de volt olyan kieső lány, aki sokkal tapasztaltabb volt, mint mi, mégsem jutott be a műsorba.

Viola már idehaza is próbálkozott 16 éves korában,ám akkor túl fiatalnak bizonyult. De már akkor biztatták: Eljön még a te időd.

- Ez az eredmény milyen jövőt vetít előre?

- Érkeznek a felkérések, rengeteg fotós akar velem portfóliót készíteni, csak kapkodom a fejem, jönnek az ügynökségek, tesztfotózások...


- Az utcán felismerik?

- Igen, ez nagyon durva és furcsa, persze élvezem, amikor megkérdezik, valóban én vagyok-e az a Viola a tévéshowból . Meg lehet szokni - hallom a telefonban kislányosan nevetős hangját.

- De nem változtam ám semmit! Ugyanúgy tanulni szeretnék még sokat, s ugyanúgy élek.

- Mit olvasott mostanában?

- Hát épp egy modell- és divatvilágról szóló könyvet. Magyarul a Zabhegyezőt olvastam utoljára.

A lányregénybe illő történethez tartozik, hogy amíg tartott a verseny, a munkáját egy szintén zalaegerszegi lány, Horváth Marina végezte el helyette, s ezért Viola nem győz elég hálás lenni.



Videó Viola Britain's Top Model beli szerepléséről - Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!