Krimibe illő sztori: követik és lehallgatják a polgármestert?

Nagykanizsa - Marton István szerint valaki követte őt a minap, sőt azt sem tartja kizártnak, hogy lehallgatják mobiltelefonját. A városvezető zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

zaol.hu

Mint azt Marton István keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a minap arra lett figyelmes, hogy autóját valaki követi. A polgármester elmesélte: éppen a kiskanizsai városrészben volt dolga, amikor észlelte, hogy egy szürke autó "tapadt rá", melynek sofőrje fotót is készített róla és vendéglátójáról.

Marton István szerint hazafelé menet  egy másik autóból  szintén szemmel tartották, ám ő le tudta olvasni a jármű rendszámát, sőt mint mondta: már sejtése is van arról, hogy ki követhette.

A városvezető egyébként azt sem tartja kizártnak, hogy lehallgatják telefonját.

Marton István közölte: korábban már több alkalommal is érte atrocitás és fenyegetés is. A rendőrségen eddig három alkalommal tett feljelentést: kiszúrták autógumiját, majd savval leöntötték az autóját, ezt követően pedig a háza üvegtéglaablakát törték be egy betondarabbal. A polgármester mindenesetre ezúttal is bejelentést tett a rendőrségen, ám mint mondta: nem fűz sok reményt az ügy kiderítéséhez, hiszen korábban a hatóságok azt sem találták meg, aki lesavazta autóját, s aki bedobta házának ablakát.

Salamon Róbert, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy Nagykanizsa polgármestere zaklatás miatt hétfőn feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon, az ügyet a rendőrség vizsgálja.
   
A tájékoztatón más ügyekről is szó esett, többek közt arról, hogy jövő héten rendkívüli közgyűlést hív össze a polgármester, mivel szerinte a jegyző többször is vétett a törvényesség ellen. Legutóbb akkor, amikor nem tájékoztatta a testületet, hogy nem a közgyűlési döntésnek megfelelően kerül beszerzésre a kórházi CT-berendezés.

A testület 2008 áprilisában egyhangúlag a műszer pályázati kereten belüli beszerzéséről döntött, de a későbbi közgyűléseken a főjegyző erre nem figyelmeztette a testületet, így "ismeret hiányában" a képviselők az "önerős" beszerzés mellett voksoltak. Marton István szerint a főjegyzőnek erre fel kellett volna hívni a figyelmet.

Forrás: Zalai Hírlap– Pásztor András, MTI
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!