Korlátozott nyitva tartás: Legfeljebb este tízig mulathatnak

Zalaegerszeg - Túllépte a Márka Mulatós Club a megengedett zajszintet, ezért megtiltotta a polgármesteri hivatal a Mikes Kelemen utcai szórakozóhely este tíz utáni nyitva tartását.

Szabó Judit

Zajszintet méretett múlt szombaton a polgármesteri hivatal a Szentmihályi Nyomda fölött működő szórakozóhely környékén, mert az ott lakók aláírást gyűjtöttek az éjszakai dorbézolás miatt.

- Ne tanúskodj, tovább élsz - válaszolta a közelben lakó férfi, akit a vendéglátóhely zajáról kérdeztünk. Annyi tudtunk meg tőle, hogy több évig csend volt, néhány hónapja azonban újrakezdődött az éjszakai mulatozás. A ház többi lakójával szót váltva kiderült, nem csak a hangos zene zavarja őket. Időnként arra ébrednek, hogy a presszó vendégei a házuk előtt folytatják az odabent kezdett verekedést, reggel pedig azzal szembesülnek, hogy ismét nyilvános vécének nézték néhányan a bár környékét.

A szombaton zajlott mérés szerint a Márka klub zajszintje 12 decibellel meghaladta a megengedett határértékeket, közölte dr. Nemes Katalin, a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályvezetője. A vendéglátóhelyet ez év márciusától üzemeltető Vörös és Nagy Kft.-t így arra kötelezték, hogy legkésőbb 22 órakor zárja be az eddig hajnali háromig nyitva tartó egységet.

- A határozatot személyesen kézbesítettem, az üzemeltető át is vette. Ha nem tartja be, visszavonhatjuk a klub működési engedélyét - mondta dr. Nemes Katalin, hozzátéve, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet is eljárást folytat a mulató működtetői ellen, csendháborítás miatt.

- Leszigeteltetem az épületet, új zajmérést csináltatok, és a nyitva tartás meghosszabbítását kérem, mert forgalomkiesést jelent a korai zárás - reagált az önkormányzat intézkedésére Vörös Dániel, az üzemeltető cég vezetője. Azt ígérte, addig is betartja az előírt zárórát, bár szerinte nem volt hangos a zene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!