Undorító víz folyt a csapból

Nagykapornak - A minap olyan koszos víz folyt a zalai településen a csapokból, hogy se főzésre, se mosásra, se fürdésre nem lehetett használni, s ez már nem az első eset volt.

Szabó Judit

Mint a kapornaki Jávor-Sipos Rita lapunknak elmondta, körülbelül három hete csőtörés volt Nagykapornakon, három napig minősíthetetlen vizet kaptak a szolgáltatótól a lakosok. 

A probléma múlt héten visszatért, barna, koszos víz jött a vezetékes hálózatból. Mint a panaszos mondta, nem hiszi, hogy higiénikus ilyen koszos vízben fürödni, ezzel mosni és főzni, s a magas vízdíj mellett elvárható lenne a tiszta ivóvíz biztosítása. Afelől sem volt nyugodt, hogy az egyéves kisfia (vagy a család többi tagja) nem kaphat valamilyen fertőzést az elszíneződött víztől.


Jávor-Sipos Rita fotója

A Zalavíz Zrt. műszaki igazgatója, Arnhoffer András jogosnak tartotta a panaszt. Lapunk megkeresésére közölte, március 10-én meghibásodott a faluban egy gerincvezeték, amit teljes egészében ki kellett cserélni. 

A beavatkozás miatt megváltozott a víz mozgásiránya és sebessége, felkavarodott a hálózatban leülepedett vascsapadék. Ilyenkor mindig gondoskodnak a hálózat átöblítéséről, ami meg is történt, ezt követően már nem érkeztek reklamációk a Zalavízhez Nagykapornakról. 

A probléma azonban nem szűnt meg mindenhol. Ha ezt jelezték volna a lakók a szolgáltatónak, a Zalavíz azonnal, akár éjjel is intézkedik, átöblíti azérintett területet és a fogyasztói bekötővezetékeket, állt a műszaki igazgató válaszlevelében. Ezt azóta megtették, a víz most tiszta. Anrnhoffer András hangsúlyozta, az elszíneződés esztétikai probléma, fertőzésveszélyt nem okoz. Mindemellett elnézést kért a fogyasztótól a kellemetlenségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!