Pályázati lehetőségek munkahelymegtartásra

Nagykanizsa - Munkahelymegőrző-pályázatokkal próbálja szinten tartani a kormány a foglalkoztatást. Májusban újabb pályázati kiírás jelenik meg - tudtuk meg Kiss Ambrustól, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ igazgatójától.

zaol.hu

Kiss Ambrus elmondta: az elmúlt fél évben nagy mértékben nőtt a munkanélküliek száma a régióban is, miközben a kínálati oldalon csökkent a betölthető álláshelyek mennyisége. Tavaly ilyenkor 5500 álláshelyet kínáltak a munkáltatók, most csak 4200-at. Ebből körülbelül 3200 a versenyszférából származik, ezret pedig a közszféra kínál - javarészt az állam közfoglalkoztatási programjának köszönhetően.

Kiss Ambrus azt is jelezte: a munkahelyek megőrzését jelentős pályázati pénzekkel segíti a kormány. Ezek sorában megemlítette az Országos Foglalkoztatási Alap 6 milliárd forintos pályázati lehetőségét, amelyből Zala már több, mint 150 milliónyi támogatást tudott lekötni. Szintén a munkahelymegőrzést hivatott támogatni, s a munkaügyi központok koordinálásában zajlik egy 1,1 milliárd forintos program, amely jelenleg elbírálás alatt áll, s várhatóan hetven zalai céget érint majd. Májusban pedig újabb, húsz plusz tízmilliárd forintos program indul. Előbbi összeggel azon kis- és középvállalkozásokat, utóbbival nagyvállalatokat támogatnák, amelyek az álláshelyek megőrzése érdekében vállalják a kötelező képzési elemmel egybekötött részmunkaidős (lényegében csökkentett munkaidejű) foglalkoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!