Zalakerámia KK-Falco KC: nem sokon múlott...

<b>Szombathely</b> - A szerdai győzelem után a Zalakerámia ZTE KK ezúttal nem tudott hengerelni. A végsőkig kiélezett csatában a négy közé jutást a Falco csikarta ki a Magyar Kupában. A szombathelyiek hazai pályán 86:84-re verték a zalai gárdát, így összesítésben egy ponttal bizonyultak jobbnak riválisuknál.

zaol.hu


Falco-Szova KC Szombathely- Zalakerámia ZTE KK 86:84 (26:21, 18:17, 25:25, 17:21)

Szombathely, 2000 néző, kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó, vezette: Bodnár, Bognár, Makovsky.

Falco: Kálmán 15/3, Hudson 20/12, Csirics 22/6, Perincsics 4, Horváth Z. 21/6. Csere: Vrsaljko 2, Lakatos -, Borszéki 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE: Hinnant 17/12, Wilson 15/6, Kámán 12/6, Jones 15/3, Helbich 17. Csere: Trepák 4, Tóth4, Simon -. Edző: Völgyi Péter.
Kipontozódott: Horváth Z., ill. Jones a 40. percben.

Az első meccset a ZTE hazai pályán 89:88-ra megnyerte, így a Falco minimális, egypontos hátrányból kezdte a kupavisszavágót. Ennek megfelelően a szombathelyiek kezdték lendületesebben a meccset. Néhány pontos előnyre sikerült is szert tenniük (3. perc: 8:4).

A második etapban magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a hazaiak, a rohanós játék pedig nem ízlett a vendégeknek (13. perc: 31:23).

A szurkolók legnagyobb megdöbbenésére nem Falco, hanem ZTE rohamokkal kezdődött a második félidő. A lendületesen, motiváltan kosarazó zalai gárda  néhány percen belül megfordította az állást (24. perc: 50:52). A folytatásban gyötörték egymást becsülettel a felek, de néhány ponttal rendre a Falco vezetett. 

Az utolsó játékrészt a hazaiak kezdhették előnyből, de egyáltalán nem megnyugtató előnyből (30. perc: 69:63).

Az utolsó percben büntetőpárbajba ment át a mecccs. Borszéki hibátlanul dobott (86:83), aztán az utolsó másodpercekben Hinnat állt a vonalra, de egyet ő is kihagyott, ami azt jelentette, hogy a 86:84-re nyerő Falco a négy közé jutott a Magyar Kupában, de a ZTE nagyszerű küzdelemben végig nyílttá tudta tenni a találkozót, melynek döntő részében ugyan a hazaiak vezettek, de még másodpercekkel a lefújás előtt is voltak pillanatok, amikor a ZTE érezhette magát a legjobb négy között. 

Bodrogi Csaba, a kék-fehérek klubigazgatója szerint a csapat ezúttal védekezésben és támadásban is jól muzsikált. Elvégre egyrészt kevesebb pontot kapott a Falcótól, mint a hét közepén idehaza, másrészt öt játékosa is akadt, aki tíz pont felett szerzett, s ez a tény szintén önmagáért beszél. A továbbjutás a végjáték büntetőpárbajában dőlt el, s kijelenthető: a szerencsésebb csapat jutott tovább.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!