Rendőrségi razzia Zalában is

<b>ZH</b> - Fokozottan ellenőrzik a zalai utakon a teherfuvarozókat és járműveiket. A szerdáig tartó országos akció részeként Zala megyében 10-12 helyszínen állíthatják meg a sofőröket.

zaol.hu

A Tispol, azaz az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának akcióját a rendőrség koordinálja, és részt vesz benne a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Szlovénia és Magyarország határközeli területein a szlovén és a magyar rendőrök közös ellenőrzéseket hajtanak végre, áthidalva ezzel a kommunikációs nehézségeket.
 
Az egyes rendőri szervek az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken  hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának, és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak. Zalában ez 10-12 helyszínt jelent.
 
Az akció végrehajtásának kiemelt feladata a tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése. Az ellenőrzések a járművezetők általános ellenőrzésén túl a különböző szükséges okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára terjed ki. A hatóság vizsgálja azt is, hogy betartják-e a sofőrök a vezetési, illetve figyelik a sebességtúllépéseket, a rakományok rögzítésével kapcsolatos szabályok betartását, s a jármű műszaki állapotát, hiányosságait  is ellenőrzik. Hiányosságai
 
Az ellenőrzés során kiemelten kezelik a rendszám nélkül közlekedő gépjárművek kiszűrését is, és a szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak – olvasható a hatóság tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!