Látványterv: új híd a magyar-horvát határon mintegy 70 millióból

Murakeresztúr - Gyakorlatilag lezárult a magyar-horvát határon tervezett új, a két ország között közúti kapcsolatot is biztosító új híd engedélyezési eljárása, a beruházás csak egy kormányközi szándéknyilatkozatra vár.

Szakony Attila

Erről Pávlicz Lajos polgármester tájékoztatta lapunkat, hangsúlyozva: információi szerint a murakeresztúri közúti határátkelő, az új híd ügye a közeljövőben kerül a horvát-magyar vegyesbizottság elé, mely dönthet a szándéknyilatkozat elfogadásáról.



Ilyen lesz a határt összekötő híd...


- Mindkét állam illetékes minisztériumával felvettük a kapcsolatot, és folyamatosan egyeztetünk -  árulta el a polgármester.  - Hamarosan megjelennek az Európai Unió pályázatai is, melyek a határon átnyúló projektek támogatását szolgálják. Ezekből a forrásokból kívánunk pénzt szerezni a híd kiviteli terveinek elkészítésére, hiszen ez meglehetősen költséges munka, mintegy 60-70 millió forintba kerül

Pávlicz Lajos hozzátette: az Európai Unióhoz benyújtandó támogatási kérelmeket magyar oldalról a több falut és várost tömörítő Mura-menti társulás, horvát részről pedig több ottani település adja majd be.



...melyen a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek
Látványterv: Union-Plan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!