Döbbenetes mélyponton a forint: 317 forint felett is járt az euró árfolyama

<b>MTI</b> - Tovább gyengült a forint pénteken, a nyitást követően 317,45 forintig jutott az euró árfolyama. Az euró előző napi rekordja 315,58 forint volt a budapesti bankközi kereskedésben. Pénteken tíz órakor 315,60/80 forint volt az aktuális árfolyam.

zaol.hu

A csütörtöki budapesti bankközi kereskedés zárása után a tengerentúli kereskedésben sem változott a forint megítélése, az árfolyam jellemzően 314,50 és 316,50 között ingadozott. A kereskedés pénteken a 316-317 forintos sávban indult Budapesten.

A kereskedők elmondták, hogy semmilyen változás nem érzékelhető a hangulatban, továbbra is jelentős nyomás nehezedik a régiós devizákra. A forint mellett a cseh korona is komoly árfolyamveszteséget volt kénytelen elkönyvelni (28,00/euró), és a lengyel zloty is gyengült (4,75/euró). Jelenleg nincs olyan jel, ami az irányzat megváltozását, a feltörekvő devizák érdemleges megerősödését valószínűsítené, a sodródás, a lemorzsolódás folyamatos. 



Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!