Kilencedszer répáztak a miklósfaiak (képgalériával)

<b>Nagykanizsa</b> - Főztek babos-csülkös-tormást, húsgombócost, tárkonyos-tejfölös húsos levest, és pacalt is belőle. Mire nem jó a répa? Főként, ha miklósfai.

zaol.hu

 Nagykanizsa miklósfai városrészében a Közművelődési és Városszépítő Egyesület szombaton este rendezte meg az immár kilencedik Miklósfai Répafőző Versenyt, melyre ezúttal is két kategóriában - hagyományos miklósfai ételek répából készítve, illetve nem hagyományos répa ételek - lehetett nevezni. 



Nincs párjuk a miklósfai répás ételeknek Fotó: Varga György

A nagy érdeklődéssel, és persze ezúttal is kulturális műsorral kísért program a szokásos mederben folyt, hiszen az egyesület célul tűzte ki a városrész gasztronómiai hagyományainak továbbvitelét és megismertetését. Ebbe pedig szervesen illeszkedik a már messze földön híres miklósfai savanyított répa utolérhetetlen ízét középpontba állító program, ahol többek közt babos-csülkös-tormás répát, húsgombócos répát, tárkonyos-tejfölös húsos répalevest, répás pacalt, és még számos különlegességet kóstolhattak a megjelentek. 

A zsűrizést a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület, Prikryl József vezetésével végezte, s újdonságként két helyi lakos felügyelte az eredeti miklósfai ízek érvényesülését.  

További képekért klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!