A jég után itt a hó – Zalában járhatóak az utak, a buszok kis késéssel közlekednek, a vonatoknál nincs fennakadás (frissítve 11:59)

<b>Körkép</b> - A szerdai ónos esőt követően csütörtökön reggelre hó került az utakra, melyeket a délelőtti órákra sikerült megtisztítani. Információink szerint megyénkben minden út járható, csupán hókásás, nedves szakaszokkal kell számolni. Olvassa el helyzetképünket!

zaol.hu

Helyzetkép 11:50-kor

A Nyugat-Dunántúlon tegnap este óta sárga riasztás volt érvényben, melyet csütörtökön nem  sokkal 12 óra előtt mérsékeltek. Csakúgy, mint a korábban, a Dunántúl északi és déli részén  kiadott piros riasztást is.

Jelenleg megyénkben, illetve a nyugati országrészen gyenge havazásra lehet számítani. Megyénkben mínusz 2 és plusz kettő közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Lentiben, illetve környékén az utak jól járhatók, a délelőtt során a legtöbb a főutakat már letakarították, csupán nedvesek a hólétől. A mellékutak többsége is tiszta, de sok helyen enyhén hókásás még a burkolat.

Nagykanizsán és Zalaegerszeg is hasonló állapotok uralkodnak. Az utak latyakosak, a hó folyamatosan olvad.

Keszthelyen viszont 9-10 óra között volt egy enyhe havazás, ám ez nem hozott jelentős mennyiségű csapadékot. Az utakat itt is megtisztították, csupán nedves a burkolat. 


Zala Volán tájékoztatása szerint járataik elindultak, illetve folyamatosan közlekednek. Pusztán kisebb, 5-10 perces késésekkel kell számolni az utazóközönségnek.  A megyén kívüli közlekedést sok helyen nehezíti a hó és a csúszós út. A Dunántúl északi és déli részén több helyen okoz problémát a kialakult helyezet: a buszok nem vagy csak nagy késésekkel járnak. 

A vonatközlekedés zavartalan, sehol incsen fennakadás - ezt már a MÁV Zrt. szóvívője mondta érdeklődésünkre. Az időjásra tekintettel a MÁV-START Zrt-nél közleményt adtak ki, melyben arra hívják fel az utasok figyelmét, hogy az időjárási körülmények miatt, egyes helyeken a peronok csúszhatnak, és fokozott óvatosságra intenek a vonatokra történő le-és felszállásnál is. 


Kora reggeli információk:

A Közútkezelő Kht. győri központjában a reggel hat után arról kaptunk tájékoztatást, hogy megyénkben – hasonlóan az ország több területéhez – folyamatosan dolgoznak a Közútkezelő munkagépei, de a leesett hó miatt az utak több helyen még síkosak, néhol hókásásak, a mellékutakon letapadt hó nehezíti a közlekedést.

A Kht. zalaegerszegi illetékese reggel nem sokkal hat óra után érdeklődésünkre azt nyilatkozta, hogy a havazás fél 2-2 órai megkezdődésétől kezdve folyamatosan dolgoznak munkagépeik. Információik szerint a megyeszékhely főutjai járhatók, a nagyrészüket többször is ekézték, sózták az éjszaka folyamán.  A mellékutak többségén is lehet közlekedni, bár nem árt az óvatosság. Ide kattintva talál néhány praktikus tanácsot a téli vezetéssel kapcsolatban!


További részletek folyamatosan! 


A várható időjárásről itt olvashat.


Szerdán több baleset is történt az időjárás miatt. Klikk ide és olvassa el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!