Telt ház van, hely nincs

Megyei körkép - Nemzeti ünnep, hosszú hétvége, őszi tanítási szünet. A zalai szállodák ezekben a napokban a szokásos őszi idegenforgalmi dömpingre készülnek. Már amennyire készülni lehet rá.

zaol.hu

Magasnak ítélik a megkérdetett nagyobb zalai szállodák a foglaltsági arányokat az október 23-i hosszú hétvége idejére. A vendégek döntően szombaton délután érkeznek és már kedden távoznak is.
 
A hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgatója, Könnyid László szerint hosszú évek óta tendencia, hogy október 23 környékén telítettek a szállodák. Többségében belföldi turisták érkeznek ilyenkor, amolyan törzsvendégek, akik az őszi időszakban is szívesen pihennek kedvelt nyaralóhelyükön.
 
A vendégek között közel 200 gyerekre számítanak a zalakarosi Hotel KarosSpaban. Számukra többek között kreatív gyermekfoglalkozásokat, sportvetélkedőket tartanak, de a felnőtteknek is kínálnak programokat.  Tudtuk meg a zalakarosi Hotel KarosSpa vezérigazgatójától dr. Oláh Pétertől.
 
Czimondor Nándor, az ugyancsak zalakarosi Hotel Mendan képviseletében szintén magas foglaltságról számolt be a hétvégére.
- Általában nagyon összetett szolgáltatásra van szükség ilyenkor. Az őszi programok, a kirándulások nagyon jók, de rossz idő esetén is gondoskodni kell a vendégek szórakozásáról - mondta Czimondor Nándor.
 
Gerencsérné Szabó Zsuzsanna, a keszthelyi Hotel Helikon igazgatónője a hét közepén érdeklődésünkre még 80 százalékos foglaltságról számolt be, ám azóta náluk is tovább növekedett. 

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik