Bulvár

2016.03.26. 16:59

Hogy milyen a nézése és a járása? Interjú Kis Grófoval

A nézését meg a járását, Bulibáró, mulatási aligha van már az országban olyan ember, aki ezeket a számcímeket, refréneket ne tudná kihez kötni. Kozák László, azaz Kis Grófo péntek este a zalaegerszegi sportcsarnokban lépett fel telt ház előtt. Itt beszélgettünk napjaink egyik, hanem a legsikeresebb könnyűzenét játszó roma zenészével.

Mikó-Baráth György

-  Édesapáddal együtt kezdted karriered,  zenész családban nőttél fel.  Milyen hatást gyakorolt rád szüleid muzikalitása?

- Igen, mondhatjuk, hogy zenész családban nőttem fel, én ebbe születtem bele. Édesapám már több mint 30 éve van a pályán. Tehát abszolút volt kitől tanulnom!

- Van már közös számod Pixával, Jollyval, tervezel-e még a közeljövőben valakivel duettet?

- A jövő titkát nem tudom, de vannak tervek, célok természetesen. Vannak terveim duettekben is, de most leginkább szólóban szeretnék megnyilvánulni.

- A rajongóid láthatták a közösségi oldaladon, hogy nemrég együtt ebédeltél Zámbó Krisztiánnal. A zenésztársaid közül kivel ápolod a legjobb viszonyt, kialakult valakivel baráti kapcsolat?

- A barát azért az egy nehéz kifejezés. Én úgy mondanám inkább, hogy sokakkal ápolok jó kapcsolatot. Én mindenkivel jóban vagyok, egyáltalán nincsen haragosom, bárkivel, bármelyik kollégámmal szívesen beszélgetek, leülünk enni egyet, úgy, mint például Krisztiánnal is. De talán Bódi Csabit emelném ki, akivel a legtöbbet találkozunk.

- A „Nézést meg a járását” című dalod körül elég nagy felhajtás keveredett, hogy most kié is ez a szám, vagy kié nem. Nem lehet megkerülni ezt a kérdést, mi erről a te álláspontod?

- Ezen nincs mit vitatkozni, ez egy régi népdal, én ezt tudom. Én is feldolgoztam, és nagyon örülök neki, hogy ilyen sikereket ért el.

- Elég sok rajongód volt arra is kíváncsi, hogy került a „Bulibáró” klipjébe egy kecske?

- Hát a kecskén én is meglepődtem, amikor hirtelen kiugrott a csomagtartóból (nevet) Természetesen ez Pixa ötlete volt.

- A magyar labdarúgó válogatott is a te számodra ünnepelte EB kvalifikációját, Gálvölgyi János tavaly nyáron elszavalta az egyik dalod, azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az egész ország megismerte Kis Grófot. Mi lehet szerinted a sikered titka?

- Ó, hát ez egy nehéz kérdés (nevet) Lehet, ha ezt a kérdést egy rajongótól kérdeznéd meg, ő jobban tudna rá válaszolni. Az én véleményem az, hogy ehhez a sikerhez nagyon sok alázat kellett és rengeteg tisztelet. A mi dalaink már populárisabbak, elektronikusabbak lettek, próbálok minden irányba nyitni, talán ez hozhatta meg a sikert.

- Milyen tapasztalataid vannak eddig a zalai fellépéseidről?

- Mindig telt ház várt itt, Zalában. Nagyon örültem és örülök neki, hogy ilyen sokan szeretik itt is a dalaimat.

- Mik a terveid a közeljövőre tekintve? Ismét felcsendül valamelyik nagy fesztiválon is a „mulatási” szólam?

- A Volton nagy sikerem volt tavaly, nagyon sok cikk jött le, hogy délben léptem fel, és több ezres tömeg várt. Az idén is fellépek majd ezen a fesztiválon. De most közelebb van, május 7-e, Budapesten ekkor rendezzük meg a Kis Grófo Show-t. Mindenkit várok sok szeretettel!

Címkék#Kis Grófo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!