Bulvár

2012.04.11. 17:34

Készül Serj Tankian új albuma

Az utolsó simításokat végzi harmadik szólóalbumán a System Of A Down frontembere, Serj Tankian. Az énekes a nyárra várható nagylemeznek a Harakiri címet adta. Az albumot szinte teljes egészében egyedül készíti a világhírű előadó.

Gyuricza Ferenc

Serj Tankian a Harakiri című nagylemez dalait 2011-ben írta. Az énekes élete egyik legsűrűbb és legtermékenyebb időszakának nevezte a tavalyi esztendőt, hiszen februárban mutatták be az általa szerzett Prometheus Bound című rock musicalt a bostoni Oberon Theater-ben, majd megjelent második, Glaring Through Oblivion című verseskötete. Ezt követően világ körüli turnén vett részt a System Of A Down-nal, aztán fellépett a jereváni Opera Orchestra-val, s ugyanitt politikai megbeszéléseken is részt vett. 2011-ben léphetett fel első ízben születésének helyén, Libanonban, majd visszatért az Egyesült Államokba, ahol négy lemezt készített el. Az első egy jazz album volt, ezt követte egy elektronikus lemez, amelyen barátja, a Mindless Self Indulgence frontembere, Jimmy Urine volt a partnere. A harmadik albumon az Orca című klasszikus szimfónia hallható, majd hozzákezdett legújabb szólóalbumának felvételeihez. A Harakiri jelenleg a befejezés stádiumában áll.


- A 2011-es évem azzal indult, hogy a szilveszteri petárdázás felgyújtotta a szomszédom udvarát, ebből tudtam, hogy pokoli évem lesz - mondta Serj Tankian. - Öt nap múlva a láttam egy összeállítást a híradóban tömeges öngyilkosságot elkövető madarakról és halakról. Ezen elgondolkodtam, talán ők tudnak valamit a jövőről, amit mi nem. Ekkor kezdtem el írni ezt az albumot, aminek a Harakiri címet adtam.

Serj Tankian szerint a Harakiri szimbolikája annak, hogy teljes fajok tömegesen radírozzák ki magukat a föld színéről. Az énekes szerint az új album teljesen más lesz, mint eddigi munkái. Az album punk, gótikus és elektronikus hatásokat egyaránt mutat, de áthatja a 80-as évek szellemisége is, egy heavy metal stílusú, valamint epikus dalok ugyancsak szerepelnek rajta.

- A szövegekben személyes, politikai és filozofikus témák is helyet kaptak, természetesen sok humorral és szeretettel átitatva - folytatta Serj Tankian. - A dalszerzés során egy új módszert próbáltam ki, néhány szám vázlatának elkészítéséhez táblagépet használtam. Úgy vélem, nem árt időnként új eszközökhöz nyúlnunk, hiszen váratlan eredményeket hozhatnak.

A Harakiri megjelenése nyárra várható. A nagylemez anyagát Serj Tankian teljes egészében egyedül írta, a dalok feljátszásában Dan Monti gitáros, Mario Pagliarulo basszusgitáros és Troy Zeigler dobos segítette Serj Tankian-t. Az énekes magánstúdiójában, a Los Angeles-i Serjical Strike-ban zajló keverés során ugyancsak Dan Monti volt a hazánkban is fellépett előadó segítségére, az utómunkálatokat pedig Vlado Meller végezte, aki korábban a Metallica, a Red Hot Chili Peppers, Kanye West, valamint a Beastie Boys mellett is dolgozott már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!