Bulvár

2011.12.18. 11:08

Addig maradnak együtt, amíg jól érzik magukat a színpadon

Apró lépésenként próbálunk előbbre jutni, számunkra nem a siker az első számú fokmérője a zenélésnek. Addig játszunk együtt, amíg a próbateremben és a színpadon is jól érezzük magunkat - fogalmazzák meg ars poetica-jukat a zalaegerszegi Karma együttes tagjai.

Gyuricza Ferenc

A négytagú formáció ez év őszén lépett ki először a közönség elé, a bemutatkozó koncertjükre egy helyi zenekarok számára fellépési lehetőséget biztosító fesztiválon volt. A Karma tagjai közül többen is komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, Antal Adrián gitáros játszott többek közt a Nand, a Bőgőmasina és a Khan Abyss együttesekben, s tagja a szlovén énekesnő, Kisha zenekarának is. A basszusgitáros Farkas Gábor portfoliója ugyancsak bővelkedik ismert nevekben, a kilencvenes évek elején indult Panelházi Suttyóktól kezdve a jelenleg is aktív Énekmondóig bezárólag tucatnyi zenekarban fordult meg. A dobos Varga Richárd szintén játszik a Khan Abyss-ban, csak az énekes Domonkos Szabolcs tekinthető kezdőnek, bár 12 éve már ő is kipróbálta magát a színpadon, akkori együttesével két fellépésig jutottak. A rockzenétől persze nem maradt távol, koncerteken, fesztiválokon rendszeresen feltűnt, ám a színpad előtt, s nem azon állva.

- Amikor a Nand feloszlott, akkor kerestem a lehetőségét az új zenekar alapításának - eleveníti fel Antal Adrián. - Szabolccsal kezdtem el összerakni egy új formációt, ehhez olyan társakat kutattunk fel, akik hozzánk hasonlóan szintén a rock és heavy metal stílusához vonzódnak. Gábort jól ismertük, de Ricsi is hamar képbe került.

A zenészek szerint a Karma attól különleges, hogy mindenki a saját egyéni világát viszi bele a dalokba. Ricsi a progresszív témák elkötelezettje, Adrián és Gábor számos stílusban jártas, Szabolcs pedig komoly, megfontolásra érdemes gondolatokat hordozó szövegek írásával járul hozzá a közös munkához. Az együttes tagjai ugyanakkor tisztában vannak a realitásokkal, nem világhírre, csupán szórakozni, s szórakoztatni akarnak.

- Nekem azért áll különösen közel a szívemhez a Karma, mert egy olyan időszakban tudtam csatlakozni, amikor hiányzott az életemből ez a döngölős zene - magyarázta Farkas Gábor. - Az Énekmondó tagjaként teljesen más világ vett körül, vágytam arra, hogy kitombolhassam magam a színpadon. A rock and roll egy életforma, amely nélkül hosszú ideig nem tud meglenni az, aki egyszer már kipróbálta magát benne.

- Nincsenek nagyravágyó terveink, csupán apró lépésenként szeretnénk előre haladni - fogalmazta meg az együttes dobosa. - Persze állítottunk fel magunk elé konkrét célokat, például szeretnénk fél éven belül felvenni egy demo-t, de nem ezek a szempontok motiválnak bennünket. Addig szeretnénk együtt játszani, amíg a próbateremben és a színpadon is jól érezzük magunkat. Ha a pénz lenne az elsődleges, akkor biztosan nem ezzel a zenével foglalkoznánk, hiszen ebben a stílusban inkább az a jellemző, hogy a zenészek maguk fizetik a fellépéseik költségeit.

A Karma tagjai hozzátették: ma rendkívül telített a piac, ezért az érvényesülés lehetősége még nehezebb. Miután azonban nincs bennük görcsös bizonyítási kényszer, szeretnék zenei világukat oly’ módon alakítani, hogy abban az igényességre való hajlam legyen a fő vezérelv. Ebből a szempontból a hazai könnyűzenei életben az évek során kultikus hírnévre szert tett Black-Out világát tekintik mérvadónak. 

 További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!