Bulvár

2011.11.23. 13:23

Verskoncertet ad Harcsa Veronika

Különleges fellépésre, úgynevezett verskoncertre készül Harcsa Veronika. Az intim hangulatú rendezvényre december 10-én kerül sor a budapesti Bárka Színházban, ahol az énekesnő XX. századi magyar költők megzenésített műveit mutatja be. A koncert előtti hetekben a Harcsa Veronika Quartett jótékonysági árverést indít, melynek bevételét a Bátor Tábor Alapítvány kapja meg.

Gyuricza Ferenc

A Harcsa Veronika Quartet májusban mutatta be negyedik albumát Lámpafény címmel. A nagylemezen XX. századi magyar költők, Weöres Sándor, József Attila, Kassák Lajos, Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes és Tóth Árpád verseit dolgozták fel. A személyes hangvételű dalokat december 10-én, két egymást követő előadás során hallhatja a közönség a budapesti Bárka Színházban.


- A dupla Lámpafény koncerten a karácsony közelsége miatt biztosan másképpen fognak hatni a dalok, és helyszín jellege miatt is jóval intimebb, bensőségesebb lesz a hangulat - mondta az énekesnő. - Vendégül látjuk Kulka János színművészt, aki prózai szövegeket ad elő Lackfi János író-költő válogatásában. A XX. századi magyar irodalom, a művészek, valamint az akkori korhangulat előtt tisztelgünk azzal, hogy a dalok között a megzenésített versek szerzői és kortársaik leveleit, naplórészleteit is hallhatja a közönség. A dupla koncert másik vendége Subicz Gábor trombitás lesz, a vetítést pedig Varga Vince szerkeszti.

Az ünnepek közeledtével a zenekar jótékonysági árverést is indít. A legnagyobb összeget ajánló licitáló egy exkluzív Harcsa Veronika Quartet ajándékcsomagot kap, amelynek része, hogy együtt vacsorázhat a teljes zenekarral. Emellett a nyertesé lesz egy névre szólóan dedikált CD-csomag az eddig megjelent lemezekkel, egy kétszemélyes, 2012-es Harcsa Veronika-bérlet, amely valamennyi előadásra érvényes, valamint két jegy a december 10-i Lámpafény koncertre a Bárka Színházba. Az exkluzív Harcsa Veronika Quartet ajándékcsomagra december 5-én, hétfőn délig lehet licitálni a zenekar honlapján. Az ajándékokat a Lámpafény koncertek előtt ünnepélyesen adják át a nyertesnek A jótékonyági árverés bevételét a zenekar az idén tíz éves Bátor Tábor Alapítványnak ajánlja fel, amely súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat.



- Manapság sajnos egyre kevesebb lehetőségük van az embereknek adakozni, ezért a magunk kis eszközeivel szeretnénk segíteni - fűzte hozzá Harcsa Veronika. - A választásunk a személyes kötődés miatt esett a Bátor Táborra. Idén nyáron Gyémánt Bálint gitárossal workshop-ot tartottunk a gyerekeknek, ahol együtt zenéltünk, a kicsik is írtak dalokat. Rendkívül megható élmény volt, nagyon mély nyomokat hagyott bennünk, az alapítvány profizmusa láttán pedig nem volt kérdés, hogy őket válasszuk.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!